Het vuur opnieuw uitgevonden

Wokken met de Fusion Volcano

Wie écht wil wokken heeft hoge temperaturen nodig. Zodat alle smaken, vitamines én die knapperige beet van het wokgerecht bewaard blijven. ATAG heeft hiervoor de Fusion Volcano wokbrander ontwikkeld.

Zoeken naar de kracht van de vlam

Groepsdiscussies met consumenten bevestigden wat we al wisten. Wokken is hot! Maar het gevoel van het échte wokken naar uw eigen keuken brengen was de grote truc. We zijn op zoek gegaan naar de kracht van de vlam, de 'power' waar de profs mee werken. En die zit 'm vooral in een goede, hete kern. Die kennis hebben we gebruikt voor de ontwikkeling van een uniek product: de Fusion Volcano wokbrander. Voor u het startpunt om eindelijk echt te wokken! 

Aan het woord de ontwerper

Vincent Hofstee, ontwerper bij ATAG, vertelt over de totstandkoming van deze unieke wokbrander. “Het product waar drie jaar met hart en ziel aan gewerkt is laat met overtuiging zien dat ’ie doet waarvoor hij gemaakt is: heel centraal en gericht hitte leveren. Precies wat u nodig hebt als u écht goed wilt wokken.”

Lees meer over de creatie

MAGNA gaskookplaat met Fusion Volcano Wokbrander

ATAG Kookplaten met Fusion Volcano wokbrander

De Fusion Volcano wokbrander is natuurlijk onderdeel van een groter geheel. Onderdeel van oogstrelende kookplaten. Een samenspel van hoogwaardig RVS of keramisch glas en massief metalen draaiknoppen of intuïtieve slide control. Kortom, de ultieme kookbeleving. Klik op onderstaande link om te zien welke kookplaten zijn uitgerust met dit verbluffende staaltje woktechniek. 

Kookplaten met Fusion Volcano wokbrander

Techniek en design komen samen

En zorgen voor het echte 'gesizzel' in uw pan

Een kolkende kern

De vlammenpoortjes in de binnenring zijn zo gepositioneerd dat de vlam krachtig, heet, kernachtig én mooi laag blijft. Kortom, de vlam blijft waar die hoort, centraal op de onderzijde van de pan. "Bij de oude generatie meerkrings-wokbranders is het probleem dat de buitenring eigenlijk warmer wordt dan de kern. Het vuur lekt dan als het ware naar buiten", aldus Vincent Hofstee, productmanager bij ATAG.

MAGNA Fusion Volcano

Minder verbruik, meer hitte

Doordat de vlam centraal op de onderkant van de pan gericht blijft, genereert de Fusion Volcano met minder energieverbruik méér hitte, voor een optimale wokbeleving. Dit is uniek in de huidige markt: ook vanuit duurzaamheid en Nederlandse creatief vermogen is dit een fantastisch en onderscheidend product.

Switchen naar sudderen

De Fusion Volcano heeft nog twee functies die deze wokbrander zeer veelzijdig maken: u kunt vanuit de binnenvlam schakelen naar een buitenvlam die bijzonder geschikt is voor grote pannen met een platte bodem. De buitenvlam heeft een vermogen van 6.0 kW, de binnenvlam heeft ook nog een extra lage sudderstand van slechts 0.2 kW, voor bijvoorbeeld het smelten van chocolade.

Cook!magazine Over wokken

In dit magazine vertellen we het verhaal achter het wokken, ontfutselen we grote wokchefs hun geheimen en gaan we op zoek naar de beste technieken, de slimste tips en de mooiste recepten. Een ideaal ruggesteuntje voor u om aan de slag te gaan met uw Fusion Volcano wokbrander.