Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Veelgestelde vragen doorzoeken

De bediening reageert niet

Indien de kookplaat niet reageert op de bediening, kan het volgende aan de hand zijn:

  • De kookplaat staat in Eco-modus.
  • Het kinderslot is actief.
  • De toets wordt niet goed bediend.
  • U gebruikt uw vingertop niet juist. Probeer iets meer het vlakke gedeelte van uw vingertop te gebruiken.
  • Er is sprake van een technische storing (maak de kookplaat 1 minuut spanningsvrij en probeer het daarna opnieuw). 
  • Indien de kookplaat 'dood' is dan kan de aardlekschakelaar of zekering-automaat eruit liggen. Controleer en herstel dit in uw meterkast.

Mochten bovenstaande controles het probleem niet verhelpen dan kunt u het beste een monteur inschakelen.

Bij gekoppelde zones valt de achterste zone uit

De grillplaat of pan bedekt niet volledig beide (Bridge Induction-) zones. Hierdoor toont het display gedurende 10 minuten een ‘br’ melding. Daarna wordt de achterste zone uitgeschakeld. De voorste zone blijft wel actief, mits er een pan of grillplaat op staat.

De pan wordt niet door de kookplaat herkend

Het zou kunnen dat uw pan niet geschikt is voor inductie. Doet de pan het wel op een kleinere zone? Het kan ook zijn dat er te weinig ijzer in uw pan verwerkt is om herkend te worden door de kookzone. Zet een gietijzeren pan op de zone die uw pan niet herkent. Als de zone dan wél werkt, ligt het aan de pan. In dat geval neemt u contact op met de (web)winkel waar u de pan gekocht heeft.

De kookplaat gaat niet aan of doet helemaal niets meer

Bij een technisch defect zult u een foutcode zien, bijvoorbeeld E6 of FC. Indien de kookplaat nieuw is en dit probleem doet zich voor dan is deze wellicht foutief aangesloten. Neemt u contact op met uw installateur. De monteur zal controleren of de kookplaat juist is aangesloten. Mocht de kookplaat niet juist zijn aangesloten dan zal hij zorgen dat dit alsnog gebeurt, maar kan hij dit helaas niet onder garantie doen.

De kookplaat geeft een foutcode weer

Welke pannen zijn geschikt bij een inductiekookplaat

Goede en geschikte pannen zijn cruciaal voor het koken op inductie. Het zou kunnen dat u niet de culinaire prestaties haalt met uw inductiekookplaat door toedoen van ongeschikte pannen. Bekijk hier waar uw pannen aan moeten voldoen. 

De automatische panherkenning maakt een tikkend geluid

Op het moment dat u een pan op een kookzone zet en gebruik maakt van automatische panherkenning, blijft de automatische panherkenning voor deze kookzone tijdens het koken actief. Dit merkt u door een terugkerend tikkend geluid. Mocht u dit als vervelend ervaren dan kunt u de automatische panherkenning uitschakelen. In de ECO-stand (een rustig knipperend sleutel symbool) houdt u gelijktijdig de MENU-functie en aan/uit-toets voor vijf seconden in. In de timerdisplay verschijnt de melding APD OFF. Hiermee is de automatische panherkenning uitgeschakeld. Met diezelfde toetsencombinatie schakelt u de automatische panherkenning ook weer in.

Het vermogen loopt terug of de kookplaat schakelt zichzelf uit

De elektronica van de kookplaat verdeelt het vermogen over de verschillende kookzones. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij twee achter elkaar liggende kookzones. Of wanneer u gebruikt maakt van de boostfunctie. Als uw kookplaat verkeerd geïnstalleerd is kan de temperatuur van de kookzones te hoog oplopen. Hierdoor schakelt de kookplaat automatisch het vermogen terug. Als dit niet voldoende is en de temperatuur te hoog blijft, schakelt de kookplaat zichzelf uit en zal een ‘H’ zichtbaar zijn.

De kookplaat pauzeren

Als u de kookplaat wil pauzeren terwijl u aan het koken bent kunt u kort uw vinger op de pauze toets houden. Als u een piepsignaal hoort is de pauzefunctie geactiveerd en zullen alle actieve kookzones op stand 2 worden gezet. Als u niet binnen 5 minuten de pauzefunctie weer deactiveert zal de kookplaat zich vanzelf uitschakelen. Mocht u hierna de kookplaat weer willen activeren dan hoeft u alleen uw vinger weer op de pauzetoets te houden en de kookplaat zal weer aan gaan.

Faq | ATAG