Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Veelgestelde vragen doorzoeken

De magnetron maakt nog geluid terwijl hij al klaar is

Dit is normaal. De ventilator blijft nog even draaien totdat de magnetron is afgekoeld. De tijdsduur hiervan is afhankelijk van hoe lang de magnetron heeft aangestaan.

De magnetron start niet

Controleert u eerst even of er vuil tussen de deur of op het deurrubber zit. Ook kan het zijn dat het kinderslot nog geactiveerd is. Als de magnetron nog steeds niet wil starten, is er een technisch probleem. 

De timer loopt wel maar het gerecht wordt niet warm

Als het om een apparaat gaat dat uit een showroom komt, staat het apparaat misschien nog in de showroommodus. Wanneer de magnetronfunctie het blijkt te doen, maar het gerecht niet warm wordt is er sprake van een technisch probleem. 

De verlichting in de magnetron werkt niet

Het lampje moet worden vervangen. Volg hiervoor de instructies in de gebruiksaanwijzing. Komt het onderwerp niet voor in de gebruiksaanwijzing, dan dient het lampje te worden vervangen door één van onze monteurs. Wij raden u dan ook af om toch zelf het lampje te vervangen i.v.m. eventuele reststroom wat nog aanwezig kan zijn in het apparaat.

Het draaiplateau draait schokkerig

Mogelijk is het gerecht dat u probeert te verwarmen te zwaar. Of er zit vuil op de loopwieltjes tussen draaiplateau en de bodem van de ovenruimte. Controleert u ook even of het draaiplateau goed geplaatst is. Deze moet zo liggen dat de wieltjes door de metalen sleuf in de bodem lopen. Mocht dit nog geen oplossing hebben geboden dan is een wieltje mogelijk beschadigd of is er sprake van een technisch probleem. 

Het gerecht verbrand aan 1 kant

Ongetwijfeld overbodig om te melden, maar wat op voorhand goed is om te weten is dat u bij het ontdooien van (vlees)gerechten, zoals bijvoorbeeld gehakt, het gerecht regelmatig keert. Bij toestellen met draaiplateau controleert u of het draaiplateau ongehinderd kan draaien. Een te grote schaal kan het draaien belemmeren. Heeft u een toestel zonder draaiplateau dan kan het zijn dat de verdeling van de microgolven niet goed is. Hiervoor dient u een monteur in te schakelen. 

Na het verwarmen van vis stinkt het in de magnetron

Doe wat citroendruppels in een kopje water en verwarm deze gedurende 1 minuut in de magnetron.

Het gerecht koelt te snel weer af

Gerechten, met name als ze bevroren zijn, moeten goed ‘door en door’ verwarmd worden. Verwarm gerechten in dat geval op een wat lager vermogen, gedurende een iets langere tijd. Als dit geen oplossing biedt, dan is er mogelijk een technisch probleem. 

Voedsel warmt te langzaam op

Dit probleem kan wellicht verholpen worden als u de binnenkant van de magnetron schoonmaakt. Bij voorkeur met een speciaal reinigingsmiddel voor magnetrons. Vuil, vet en voedseldeeltjes absorberen namelijk de microgolven waardoor het langer duurt om de gerechten te verwarmen. Mocht dit het probleem niet verhelpen dan is er wellicht een technisch probleem.

Welke schalen zijn geschikt voor de magnetron

Gebruik alleen schalen waarbij nadrukkelijk vermeld is dat deze geschikt zijn voor gebruik in de magnetron. Metalen of aluminium voorwerpen veroorzaken vonken. Ook plastic folie, zakjes, bakjes, bestek, aardewerk en porselein zijn lang niet altijd geschikt.

Faq | ATAG