Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Veelgestelde vragen doorzoeken

De combi-stoomoven ontkalken

Door het gebruik van kraanwater in de watercontainer van uw combi-stoomoven kan er sprake zijn van kalkvorming na enige tijd. We laten u graag zien hoe u uw combi-stoomoven kunt ontkalken.

De oven blaast lucht uit tussen de deur en het bedieningspaneel

Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken. Dit komt door de koelventilator. Deze koelt de behuizing en de deur van de oven. De ventilator blaast de warme binnenlucht uit de oven via een opening ter hoogte van de handgreep naar buiten.

De oven blijft na gebruik nadraaien

Dat komt doordat de koelventilator na gebruik van de oven blijft draaien om de oven af te koelen. De tijdsduur hiervan is afhankelijk van de gebruikte temperatuur. Daar komt bij dat moderne ovens extra goed geïsoleerd zijn om aan de energielabels te voldoen. Hierdoor houden ovens de temperatuur langer vast, waardoor de koelventilator langer blijft draaien. U kunt de tijdsduur verkorten door de deur open te laten. Als de koelventilator niet uit zichzelf stopt is er mogelijk een technisch probleem. 

De oven maakt kortsluiting of aardsluiting

Wellicht is het ringelement defect. Uw oven werkt op alle standen goed, behalve op de functie turbo-hetelucht. In dit geval schakelt u onze monteur in. Bij een kortsluiting of aardsluiting controleert u het volgende in de meterkast: 

-       De aardlekschakelaar. Als meerdere apparaten uitgeschakeld zijn, dan ligt de aardlekschakelaar er uit. Dit kan worden veroorzaakt door een optelsom alle lekstromen die de verschillende apparaten hebben.

-       De fornuisgroep. De oven maakt (aard)sluiting of er is overbelasting. In dit geval is er een technisch probleem en dient u een monteur in te schakelen. Let op, onze monteur controleert ook of de oven juist is aangesloten door uw installateur. Dit kan invloed hebben op de garantiebeoordeling.

De oven wordt niet warm

Dit kan meerdere oorzaken hebben:

  • Het kinderslot is actief.
  • U heeft een ontdooifunctie gekozen. Op deze stand wordt alleen de ventilator ingeschakeld.
  • Het toestel staat in ‘Demo’.

Als bovenstaande zaken niet aan de orde zijn, is er een technisch defect en dient u een monteur in te schakelen. 

De oven wordt te heet

De hoge temperatuur aan de buitenkant van de deur is normaal. Tijdens het bereiden van een gerecht kan de temperatuur aan de buitenkant van de deur oplopen tot 60 ºC boven de omgevingstemperatuur. Ovens met pyrolyse reinigingssysteem kunnen tijdens het reinigen behoorlijk heet worden. Dit is normaal omdat de temperatuur in de oven oploopt tot ongeveer 500 ºC. De temperatuur van de uitgeblazen lucht is op de pyrolysestand een stuk hoger dan bij normaal gebruik. Ondanks de ultra koele deur met extra glaslagen is enige voorzichtigheid dus geboden.

De ovenverlichting valt uit tijdens het bakken

Dit gebeurt om energie te besparen, omdat uw oven een bepaald energielabel heeft. U kunt de verlichting indien gewenst weer inschakelen. In de handleiding van het apparaat kunt u terugvinden hoe. 

De ventilator in de oven werkt niet

Niet bij alle ovenfuncties wordt de luchtventilator ingeschakeld. De symbolen op de oven (display) laten zien of bij de gekozen functie de ventilator ook actief is. Als de ventilator niet ingeschakeld wordt terwijl dit wel hoort bij de gekozen ovenfunctie, is er wellicht een technisch probleem. U kunt voor een eventuele oplossing in de handleiding kijken. Is het probleem daarmee niet verholpen, dan kunt u een afspraak met een monteur inplannen.

De verwarmingselementen vallen af en toe uit

Dit is normaal, zolang het display niet volledig uitvalt en uw apparaat gewoon stroom heeft. Als de oven de gewenste temperatuur bereikt heeft, schakelt de ovenelektronica het verwarmingselement gedurende een bepaalde tijd uit. Op het moment dat de temperatuursensor waarneemt dat de oventemperatuur lager is dan de gewenste temperatuur, dan wordt het verwarmingselement automatisch weer ingeschakeld.

Er zit condens tussen de ovenruiten

Tijdens de bereiding van een gerecht komt er vocht vrij in de oven. Dit vocht verlaat de oven door de ventilatiekanalen en via de deur. Hierdoor kunnen er tussen de twee glasplaten in de deur vlekken en condens ontstaan. Dit kunt u reinigen. In de handleiding is terug te vinden hoe u dit het beste kunt doen.

  • 1(current)
  • 2

Faq | ATAG