Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Veelgestelde vragen doorzoeken

De koffie smaakt niet lekker

Als u de koffie te slap vindt kan het zijn dat de maalgraad van de bonen te grof staat. Dit zie je doordat de koffie te snel doorloopt en licht van kleur is. Ook als de crema (het goudbruine laagje schuim op de koffie) snel verdwijnt kan het zijn dat de maalgraad te grof staat. Ook is het mogelijk dat de messen versleten zijn. 

Mocht u de koffie te sterk en bitter vinden, dan kunnen er een aantal zaken aan de hand zijn. Wellicht bent u overgestapt op een andere soort koffieboon, die sterker smaakt dan de boon die u gewend bent. Controleer ook goed de houdbaarheid van uw koffiebonen. De smaak van bonen verandert sterk naarmate de houdbaarheidsdatum wordt overschreden. Een andere oorzaak kan zijn dat uw toestel vervuild is. Ook kan uw koffie te sterk en bitter smaken als de maalgraad te fijn staat. De koffie loopt dan te langzaam (druppelend) door en wordt te lang getrokken. Een andere aanwijzing voor een te fijne maalgraad is een dunne, donkerbruine crema die aan de rand van het kopje blijft hangen. De maalgraad van het toestel is in de fabriek ingesteld op een normaal aroma. De regelknop voor de maalgraad mag alleen worden versteld indien de maaleenheid draait. Dit omdat de messen tegen de weerstand van de koffiebonen in moeten worden versteld. Stel de regelknop met 1 klik per keer af. Het resultaat is pas zichtbaar nadat er tenminste 2 kopjes koffie zijn gezet. Indien 90% van de koffie een ‘Hollandse bak koffie’ is, wordt een grovere maling als maatstaf gekozen. De doorlooptijd vanaf het moment dat de pomp schakelt, totdat de koffie is uitgelopen mag maximaal 35 seconden zijn. Een doorlooptijd van 25 seconden is ideaal. Wanneer de doorlooptijd te lang is, wordt de koffie bitter van smaak. Een goede indicatie hiervan zijn de afvalschijven. Als deze eruit zien als sjoelschijven, een beetje vochtig zijn en met de nodige kracht gebroken moeten worden, is de doorlooptijd van de koffie te lang. 

Faq | ATAG