Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Pavlova met blauwe bes en bakkersroom

Bereidingstijd -  30 minuten +  1 uur baktijd en 2 uur afkoelen

Pavlova is een luchtig, knapperig en zacht gebakje wat zich goed laat combineren met frisse ingrediënten, zoals fruit. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar ongetwijfeld een spektakel om te zien én eten! Belangrijk bij het bakken van een pavlova is de lage temperatuur van de oven, waardoor ze als het ware drogen.
 
Benodigdheden voor 6 vuistgrote pavlova:

Eiwit van 4 eieren (m)
1 el citroensap
125 gr fijne kristalsuiker
125 gr poedersuiker
10 gr maïzena
voor de garnering:
Blauwe bessen
6 eetlepels amandelschaafsel
Bakkersroom (zelf maken of kant-en-klaar)
Blaadjes munt
Blaadjes citroenverbena
Nougatine 
 
Werkwijze:

1. Verwarm de oven voor op stand hetelucht 100°C.
2. Klop de eiwitten met de kristalsuiker en het citroensap stijf.
3. Zeef er de poedersuiker en de maïzena boven, spatel dit goed door.
4. Maak 6 gelijke hoopjes eiwit op een met bakpapier beklede ovenbakplaat.
5. Bak de pavlova’s in 60 tot 70 minuten in het midden van de oven. Laat hierna de pavlova’s ongeveer 2 uur afkoelen in de oven.
6. Maak het bakkersroom of kies voor kant-en-klaar.
7. Garneer de pavlova’s af.
 
Eet smakelijk!
 
 
 

ATAG heeft een optimale oven voor elke kok. Van multifunctionele 3-in-1 oven tot stoomoven, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bekijk ons volledige assortiment voor een oven die bij u past.

Bekjk de ovens

pavlova by ATAG | atag-nl