Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

De Beste kookclub van Nederland

editie #zomeroogst

Op zondag 11 juni 2023 vond bij de Kookfabriek in Utrecht de allereerste 'De Beste Kookclub van Nederland'-verkiezing plaats, met het thema #zomeroogst. Een prachtig evenement georganiseerd door Foodies Magazine, Farm Kitchen’s De Kookfabriek, WMF en ATAG.

Acht kookclubs streden tegen elkaar in drie spannende rondes. De leden van elke kookclub zijn stuk voor stuk toegewijde foodies met een passie voor koken. Ze komen regelmatig samen om nieuwe recepten uit te proberen, technieken te delen en elkaar te inspireren. Om 17.00 uur werd de ultieme winnaar bekend. '3 Aussies and a Saffa' is uitgeroepen tot de beste kookclub van Nederland. Hun gerecht staat binnenkort op de cover van Foodies Magazine!

De strijd der kookclubs

In de eerste ronde kregen de kookclubs een mysterybox vol zomeroogst voorgeschoteld. Ze hadden slechts een half uur om een voorgerecht te bedenken en daarna een uur om het aan de professionele jury te presenteren, bestaande uit Mounir Toub, Jonathan Karpathios, Willem van Santen en onze eigen chef Tim Delissen. De kookclubs kregen na een korte pauze anderhalf uur om een indrukwekkend vegetarisch hoofdgerecht te bereiden, waarbij seizoensgroenten de hoofdrol speelden. Met een gevarieerd aanbod aan gerechten wisten de kookclubs stuk voor stuk de jury te verrassen.

Tot slot stond de kookclubs een technische opdracht te wachten. Ze kregen allemaal een uur om hetzelfde dessert te maken. De uitdaging? Belangrijke delen van het recept waren onleesbaar gemaakt, zoals de juiste temperatuur, verhoudingen en tijdsindicaties. Ondanks deze uitdaging slaagden alle kookclubs er verbazingwekkend genoeg in om het dessert - een tuile met banketbakkersroom en aardbeien - aan de jury te presenteren. Onze ATAG-chef Tim Delissen zei het volgende daarover: ‘De kwaliteit van het koekje ‘de tuile’ was hier echt doorslaggevend. Het is simpel, maar tegelijk ook een ongelooflijk moeilijk technisch koekje.”

Winnaars van deze editie

Wij voelen ons vereerd om de kookclubs met zulke getalenteerde kandidaten zoals jullie te hebben ontmoet. Jullie hebben de culinaire wereld laten zien wat jullie in huis hebben. Wij willen daarom een speciaal woord van waardering uitspreken voor alle geweldige prestaties van deze editie. Jullie hebben stuk voor stuk indrukwekkend werk geleverd en kookvaardigheden laten schitteren.

Uiteindelijk werd na uitvoerig juryoverleg de top drie bekendgemaakt. De winnende kookclubs en hun gewonnen prijzen zijn:

1. 3 Aussies and a Saffa.
Cover van Foodies Magazine en masterclass van juryleden Jonathan Karpathios en Tim Delissen.
2. Ticket to Ride
Exclusieve masterclass over wijn van The Wine Academy.
3. Op elke potje past een deksel
Workshop foodfotografie

Deze editie was een groot succes! We kijken ernaar uit om in de toekomst nog meer edities te organiseren.

De beste kookclub van Nederland | atag-nl