Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Ontdek de vele mogelijkheden van het Plus Menu

ATAG Celsius°Cooking™ inductie

Ben je benieuwd waarom je het Plus Menu op je Celsius°Cooking™ kookplaat zou moeten gebruiken? In deze blog gaan we dieper in op deze handige functie en ontdek je hoe het je in staat stelt om op een temperatuur gestuurde manier te koken; gewoon met je eigen pannen! De temperaturen zijn reeds voorgeprogrammeerd. Je leert hierdoor eenvoudig te werken met koken op graden in plaats van standen. 

Grillen

Laten we beginnen met de grill-functie. Deze functie is specifiek ontworpen voor de Bridge kookzones die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Zo ontstaat er één grote kookzone. In het Plus menu kun je kiezen voor de grill-functie. Deze varieert van 160°C tot 220 °C. Gebruik hierbij de ATAG inductie-accessoires, zoals de grillplaat en teppan yaki. Nu kun je heerlijke grillgerechten bereiden op je kookplaat!

Bij het gebruik van een grillplaat varieert de ideale temperatuur. Voor het grillen van vlees zoals steaks, hamburgers of kipfilets, kun je de grillplaat voorverwarmen tot ongeveer 200 °C. Dit zorgt voor een mooie bruining aan de buitenkant terwijl het vlees sappig blijft vanbinnen.

Voor groenten, zoals paprika, courgette of aubergine, kun je de grillplaat iets lager zetten, rond de 180 °C. Hierdoor krijgen de groenten een licht geroosterde smaak en behouden ze hun knapperigheid. Door het bedieningsgemak van de kookplaat in het Plus menu, schakel je snel tussen de verschillende standen.

Braden

Met deze veelzijdige functie kun je allerlei gerechten bereiden zoals groenten, vlees, vis, aardappels of eieren. De braden-functie is in te stellen op verschillende temperatuur standen van 140°C t/m 220°C. Omelet of roerei bakken? Voor het bakken van vis, spek of een gebakken eitje stel je de inductiekookplaat in op 160°C. Aardappeltjes, worstjes of een schnitzel bak je op 200°C en lekkere wok gerechten bak je op 220°C.

Tot 100 °C

Met deze laatste Plus menu functie kun je onder andere smelten, warmhouden & sudderen. Zo kun je bijvoorbeeld chocolade smelten op een precieze temperatuur van 45 °C. Door het smelten op 45 °C te controleren, behoud je de smaak van de chocolade en creëer je een perfecte basis voor het maken van overheerlijke chocoladecreaties.
70 °C, zodat je maaltijd niet door gaart en de bacteriën geen kans krijgen.

94 °C is de ideale temperatuur om ervoor te zorgen dat het voedsel gelijkmatig gaart, smaken zich goed kunnen ontwikkelen en het voedsel niet verbrandt of te gaar wordt.

Het koken van voedsel op 100°C, ook wel bekend als het kookpunt, wordt meestal gebruikt om voedsel snel en efficiënt te bereiden. Bij deze temperatuur wordt water omgezet in stoom, wat helpt bij het gaar maken en verzachten van ingrediënten.

Of je nu kiest voor grillen, bakken, wokken, opwarmen of warmhouden, het Plus menu helpt jou perfecte gerechten te maken.

De mogelijkheden van het Plus menu | ATAG Celsius°Cooking™ | atag-nl