Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

De Ultieme Kookervaring met de Probe

Een accessoire die je kookkunsten naar een hoger niveau tilt

De Probe is een slimme kernthermometer die je helpt meer controle te krijgen tijdens het koken op een Celsius°Cooking™ inductiekookplaat. Met dit handige apparaat kun je nauwkeurig de temperatuur meten, wat van pas komt bij het bereiden van verschillende gerechten. In dit artikel ontdek je hoe je het maximale uit je Probe haalt.

Optimale Smaak bij Fonds, Bouillons en Sauzen 

Voor de gepassioneerde thuis-kok die graag zelf soepen en sauzen bereidt met verse ingrediënten, is het essentieel om het kookproces te beheersen. Het is van belang om je soep, fonds of bouillon op een constante temperatuur van ongeveer 70 graden te houden. Dit minimaliseert het ontstaan van luchtbellen en turbulentie, waardoor je ingrediënten niet kapotkoken. Deze temperatuur zorgt er ook voor dat bacteriën geen kans krijgen om te groeien, wat de voedselveiligheid ten goede komt. 

Deze methode is niet alleen geschikt voor het koken; je kunt ook je soep of saus opwarmen en warmhouden op 70 graden voordat je deze serveert. De ideale serveertemperatuur ligt meestal tussen de 55 en 60 graden, waarbij 55 graden als warm wordt ervaren en 60 graden als heet. 

Slow cooking: sous vide koken, stoven & sudderen 

Slow cooking is populairder dan ooit, en sous vide koken wordt steeds meer in Nederland toegepast. Deze methode, waarbij vlees, vis en groenten langzaam worden gegaard, behoudt de structuur van de ingrediënten en maakt ze boterzacht. Sous vide koken biedt het voordeel dat je ingrediënten intact blijven, in tegenstelling tot bijvoorbeeld stoofpot, waarin je juist wel wilt dat het vlees uit elkaar valt. Door je vlees of vis in een vacuümverpakking op ongeveer 45°C tot maximaal 70°C te garen, behoud je de volle smaak en zorg je voor een veilige, langzame bereiding op lage temperatuur. 

Wat de Probe handig maakt voor sous vide koken, is dat je geen speciaal sous vide apparaat nodig hebt, alleen een vacumeermachine. Zet de Celsius°Cooking™ inductiekookplaat aan, plaats je kookpan erop, tik tweemaal op de Probe om deze te activeren en selecteer het slow cooking symbool. Stel de temperatuur in op de gewenste temperatuur en laat het gerecht garen. De benodigde gaartijd varieert per ingrediënt. Hiermee kun je sous vide gerechten zoals super malse entrecote, fluweelzachte aardappelpuree of romige kardamompudding bereiden. Ontdek meer sous vide recepten op de Celsius Cooking recepten website. 

Een andere vorm van slow cooking omvat stoven, wat een overkoepelende term is voor deze kooktechniek. Als je vlees stooft, noemen we het sudderen. Over het algemeen gebeurt dit tussen 70 en 90 graden. De benodigde suddertijd hangt af van de hoeveelheid en de dichtheid van je gerecht. Groente- en visstoofpotten zijn meestal binnen een half uur tot drie kwartier klaar, terwijl vlees minimaal 2,5 tot 3 uur moet sudderen. Gebruik de Probe in je stoofpot, stel de temperatuur in en gebruik de timer om de kooktijd bij te houden. 

Perfect Gebakken Vlees en Vis 

De veelzijdigheid van de Probe wordt opnieuw benadrukt. Naast het nauwkeurig meten van vloeistoftemperaturen, kun je deze ook gebruiken als kernthermometer. Steek eenvoudig de Probe in je vlees of vis. Bijvoorbeeld, voor een medium gebakken biefstuk bak je deze tot 57 graden. In de temperaturen cheat sheet vind je de juiste kerntemperaturen voor verschillende soorten vlees en vis. 

Frituren met Precisie 

Frituren gaat verder dan alleen het bereiden van je favoriete snacks of friet. Vlees, vis, groenten en natuurlijk ook zoete gerechten kunnen op een bijzondere manier worden bereid door te frituren. Met de Probe in je accessoire-kit heb je geen frituurpan nodig. Frituur je gerechten met precisie door de juiste temperatuur in te stellen op je inductiekookplaat. Ben je inspiratieloos? Probeer dan eens deze uienringen in bierbeslag.  

Verfijnde Chocolade Tempereren 

De Probe is ook handig bij het tempereren van chocolade, waarbij de juiste temperatuur essentieel is. Dit proces is nodig vanwege de kristalstructuur in chocolade. Door de chocolade te verwarmen en vervolgens langzaam af te laten koelen tot de juiste temperatuur waarbij je de chocolade in beweging houdt, bereikt de chocolade een gelijkmatige structuur en een prachtige glans. Dit is handig bij het vervaardigen van bonbons of het decoreren van taarten. De vereiste temperatuur verschilt per soort chocolade. Je vindt meer informatie over de benodigde temperaturen in de temperaturen cheat sheet. 

Laat je Smaakvolle Creaties Schitteren! 

Ben jij een keukenavonturier die graag experimenteert met de Celsius°Cooking™ Probe? Of je nu een meester bent in het bereiden van gezonde soepen, verrukkelijke sauzen, of sous-vide gerechten, we willen jouw kookkunsten zien! 

Maak een foto of video van je meesterwerk in de keuken. 

Inspireer anderen met jouw smaakvolle gerechten. Vergeet niet om ons te taggen op je favoriete social mediakanaal en gebruik de hashtag #ontdekdechefinjezelf. We kunnen niet wachten om jouw culinaire avonturen te zien!??️ 

Koken met de Probe | ATAG Celsius°Cooking™ | atag-nl