Beste klant, onze systeembeveiliging is geüpgraded en single sign-on is ingeschakeld voor onze merken (ATAG, ASKO en ConnectLife). Hierdoor zijn jouw gegevens beter beschermt en ben jij nu in staat naadloos tussen onze merken te schakelen. Als onderdeel van deze upgrade verzoeken wij je het wachtwoord van je Mijn ATAG account opnieuw in te stellen. Dit doe je door de link “Wachtwoord vergeten” te gebruiken, die je vind onder de social login op de mijn account pagina (deze vind je links bovenin op onze website). Heb je het wachtwoord al opnieuw ingesteld? Dan hoeft je niets te doen. Heb je nog geen Mijn ATAG account? Dan moet je je eerst registreren. Bedankt.

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Koken met kliekjes

‘Wie wat bewaart, die heeft wat’, echter houden we soms helaas net iets teveel over. Een restje bloemkool, een halve ui, een kliekje, oftewel de left-over van de avond ervoor, bereid en onbereid voedsel, allen toch immens zonde om zomaar weg te gooien. Maar met een lijst van handige favoriete gerechten die zich uitstekend lenen voor kliekjes en restjes blijft geen ingrediënt meer ongebruikt.

Slimme recepten
- Roerbakgerechten zijn ideaal om die halve paprika, dat beetje vlees (of vleesvervanger), vis, een restje garnalen uit de diepvries, wat overgebleven pijnboompitten of dat stukje gember erin te verwerken. Maak het gerecht af met lekkere smaakmakers als chilisaus, ketjap, sesamolie uit de voorraadkast en serveer met noodles of rijst.

- Soep is eenvoudig te maken met een restje groenten, aardappel, peulvruchten, verse kruiden, dat alles gaat in een bouillon, een restje smeerkaas, kruidenkaas of andere makkelijk smeltende kaas erdoor, pureren maar en klaar.

- Tortilla van ei is ook zo’n makkelijk kliekjesrecept. Gare broccoli, bonen, bloemkool, aardappelen, zelfs frieten, maar ook rauwe groenten kunnen eenvoudig kort worden gebakken met wat knoflook in een koekenpan. Met een met room losgeklopt ei en verse kruiden erover is de tortilla zo op een laag vuur in 15 minuten aan twee kanten gaar gebakken. Heerlijk met een restje van welke kaas er maar voor handen is erover.

- Rijst- en pastasalade, van een restje gekookte pasta of rijst, dat kan worden aangevuld met wat tonijn uit blik of krabsticks uit de diepvries en gekookte groenten, overgoten met een dressing van restjes saus uit de voorraadkast, op smaak gebracht met verse of gedroogde kruiden en bestrooid met in een koekenpan tot croutons gebakken broodblokjes.

Met restjes en kliekjes kan dus nog heel veel worden gedaan. Bouw twee keer per week eens een kliekjesdag in, dat ruimt op, is minder werk en geeft kliekjes een tweede kans.

Koken met kliekjes | atag-nl