Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Regenereren

Regenereren is een manier om reeds gegaarde gerechten opnieuw op te kunnen warmen of warm te houden zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Regenereren is mogelijk met de (combi-)stoomoven, magnetron, oven of pan. Door een gerecht te regenereren met stoom, voorkomt u dat het gerecht uitdroogt. Smaak en textuur blijven behouden waardoor er geen verlies is van kwaliteit.
 

Regenereren met stoom

Via het ‘plusmenu’ of het menu ‘Extra’s’ (afhankelijk van uw type oven), kunt u kiezen voor de functie regenereren. Bij het gebruik van deze functie wordt het gerecht 20 minuten op 100°C verwarmd. Houd hierbij altijd rekening dat de massa en massadichtheid bepalend zijn voor de benodigde opwarmingstijd, mogelijk heeft een gerecht langer of korter nodig om de juiste tempratuur te bereiken. Tip! Mocht een gerecht veel massa hebben dan is het raadzaam om het gerecht te verkleinen. Snijd bijvoorbeeld een gehaktbal in dunne plakken. De stoom kan dan beter de gehaktbal verwarmen. Zorg er altijd voor dat het waterreservoir gevuld is met vers water en dat het te verwarmen gerecht niet is afgedekt. Zo kan de stoom goed zijn werk doen.

Tot op de graad nauwkeurig

Om het gerecht op exact de juiste temperatuur te krijgen is het gebruik van de culisensor (een kernthermometer) het juiste hulpmiddel. • 50°C voor lauw • 55°C voor warm • 60°C voor heet Plaats de culisensor altijd in het product met de meeste massa en massadichtheid. Het beste is om op de geëmailleerde bakplaat het gerecht te genereren. Op een bord kan ook, gebruik dan een verwarmd bord. De oven hoeft dan niet ook het bord te verwarmen waardoor de kans op condensvorming minder is.

Combi-stoomovens

ATAG heeft een optimale combi-stoomoven voor elke kok. Wanneer u niet kunt kiezen of over weinig ruimte beschikt is de 3-in-1 oven de perfecte alleskunner. En met onze verschillende design-lijnen en kleuren zit er altijd een combi-stoomoven bij die bij uw wensen aansluit.

Bekijk de combi-stoomovens

ATAG Kooktechnieken: regenereren | atag-nl