Beste klant, onze systeembeveiliging is geüpgraded en single sign-on is ingeschakeld voor onze merken (ATAG, ASKO en ConnectLife). Hierdoor zijn jouw gegevens beter beschermt en ben jij nu in staat naadloos tussen onze merken te schakelen. Als onderdeel van deze upgrade verzoeken wij je het wachtwoord van je Mijn ATAG account opnieuw in te stellen. Dit doe je door de link “Wachtwoord vergeten” te gebruiken, die je vind onder de social login op de mijn account pagina (deze vind je links bovenin op onze website). Heb je het wachtwoord al opnieuw ingesteld? Dan hoeft je niets te doen. Heb je nog geen Mijn ATAG account? Dan moet je je eerst registreren. Bedankt.

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Koken met stoom

Vis, vlees en groenten behouden hun structuur, smaak en knapperigheid wanneer ze op lage druk gestoomd worden. Verschillende ingrediënten kunnen samen worden gestoomd zonder smaakoverdracht en zonder het risico dat iets overgaar wordt. 

 

De temperaturen en gaartijd

De standaard stoomfunctie bij de (combi-)stoomovens staat ingesteld op 100°C. Deze temperatuur is ideaal om groenten, aardappel en de meeste zetmeelproducten te stomen. Voor minder vaste structuren, zoals vis en vlees, kunt het beste een lagere stoomtemperatuur gebruiken, tussen de 50°C tot 85°C. De gaartijd is onder andere afhankelijk van de temperatuur waarop er gegaard wordt. Hoe lager de temperatuur des te langer een productmoet garen.

Relatie tussen bereidingstijd, massadichtheid en hoeveelheid

Hoe meer massa en massadichtheid des te langer de gaartijd. In principe is er geen verschil of we nu één ei stomen of meerdere. Het zijn losse individuele producten. Wanneer we van de eieren een omelet maken dan zal een omelet van 1 ei korter moeten garen dan een omelet van 10 eieren.

Stoomtijden tabel

Met behulp van onderstaande tabel kunt u de juiste tijden en instellingen kiezen om uw gerechten zo smakelijk mogelijk te bereiden. Maar probeer gerust ook uw eigen instellingen om gerechten op uw eigen smaak en voorkeur af te stemmen.
 

Koken met stoom | Tabel met stoomtijden | atag-nl