Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Koken met stoom

Vis, vlees en groenten behouden hun structuur, smaak en knapperigheid wanneer ze op lage druk gestoomd worden. Verschillende ingrediënten kunnen samen worden gestoomd zonder smaakoverdracht en zonder het risico dat iets overgaar wordt. 

 

De temperaturen en gaartijd

De standaard stoomfunctie bij de (combi-)stoomovens staat ingesteld op 100°C. Deze temperatuur is ideaal om groenten, aardappel en de meeste zetmeelproducten te stomen. Voor minder vaste structuren, zoals vis en vlees, kunt het beste een lagere stoomtemperatuur gebruiken, tussen de 50°C tot 85°C. De gaartijd is onder andere afhankelijk van de temperatuur waarop er gegaard wordt. Hoe lager de temperatuur des te langer een productmoet garen.

Relatie tussen bereidingstijd, massadichtheid en hoeveelheid

Hoe meer massa en massadichtheid des te langer de gaartijd. In principe is er geen verschil of we nu één ei stomen of meerdere. Het zijn losse individuele producten. Wanneer we van de eieren een omelet maken dan zal een omelet van 1 ei korter moeten garen dan een omelet van 10 eieren.

Stoomtijden tabel

Met behulp van onderstaande tabel kunt u de juiste tijden en instellingen kiezen om uw gerechten zo smakelijk mogelijk te bereiden. Maar probeer gerust ook uw eigen instellingen om gerechten op uw eigen smaak en voorkeur af te stemmen.
 

Koken met stoom | Tabel met stoomtijden | atag-nl