Beste klant, onze systeembeveiliging is geüpgraded en single sign-on is ingeschakeld voor onze merken (ATAG, ASKO en ConnectLife). Hierdoor zijn jouw gegevens beter beschermt en ben jij nu in staat naadloos tussen onze merken te schakelen. Als onderdeel van deze upgrade verzoeken wij je het wachtwoord van je Mijn ATAG account opnieuw in te stellen. Dit doe je door de link “Wachtwoord vergeten” te gebruiken, die je vind onder de social login op de mijn account pagina (deze vind je links bovenin op onze website). Heb je het wachtwoord al opnieuw ingesteld? Dan hoeft je niets te doen. Heb je nog geen Mijn ATAG account? Dan moet je je eerst registreren. Bedankt.

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling


Must haves bij stomen

Sommige mensen hebben het idee dat ‘gewoon’ gestoomde producten een beetje saai zijn. Ondanks de mooie intense smaak van het gerecht, mag er nog wel iets spannends mee gebeuren. Een twist, een draai, een eigen hand. Tijd om uw basisvoorraad ingrediënten voor stomen eens aan te vullen!

Smaakvolle oliën
Een mooie olie is bij uitstek een goede smaakmaker om gestoomde producten te spicen. Er zijn genoeg oliën met een smaakje verkrijgbaar als sesam-, basilicum-, knoflook- en truffelolie. Besprenkel de olie na het stomen over wat groente of over een stukje vlees of vis. Maar vooraf toepassen kan ook!

U kunt ook gemakkelijk zelf een geurige olie maken. Laat een teentje knoflook, een schilletje citroen en een pepertje zachtjes trekken in een pannetje op de kookplaat. Besprenkel gehalveerde ongepelde gamba’s met deze smaakvolle olie en stoom ze 12 minuten.

Verse kruiden
Harde kruiden als rozemarijn, tijm, salie, oregano of munt steekt u heel eenvoudig tussen vlees, vis, groenten en aardappeltjes voordat deze de stoomoven in gaan. Gestoomde kip op munt is heerlijk! Besprenkel voor het serveren met citroensap, een mooie extra vierge olijfolie en bestrooi met versgemalen zout en peper.

Maar ook zachte kruiden als bieslook, kervel, dille en koriander zijn een must have in de stoomkeuken. U kunt ze toevoegen bij de bereiding. Ze verbranden namelijk niet. Of u strooit ze vlak voor het serveren over uw gerecht.

Dan komt er een heerlijk aroma vrij.

Must haves bij stomen 1.jpg

Verse knoflook

Een basaal en makkelijk ingrediënt. Hele tenen steekt u simpel tussen te stomen gerechten en geven hun smaak af. Ook gepofte knoflook is een perfecte smaakmaker. Deze maakt u heel eenvoudig door een bol in te pakken in aluminiumfolie. Giet er wel wat olijfolie over heen. Doe de bol 45 minuten in de oven (dit kan bij een ander gerecht) en u heeft een heerlijke smaakbom. De teentjes knijpt u stuk voor stuk aan tafel uit en de pasta die daar uitkomt is verrukkelijk over alles wat knoflook verdient.

Smaakvolle ingrediënten die niet stuk kunnen stomen

Maak vooral gebruik van ingrediënten met een stevige smaak waarvan de stoomtijd er niet toe doet. Doe deze ingrediënten bij vlees, vis of groenten (of een combinatie hiervan) in een dichte stoomschaal. De vis, het vlees of de groente bepaalt de stoomtijd.

Trekt u de voorraadkast of koelkast eens open en laat u inspireren. U zult versteld staan van wat u in huis heeft. Olijven, kappertjes, zongedroogde tomaatjes, ansjovisfiletjes, parten citroen, geraspte sinaasappelschil, jalapeño pepertjes, gedroogd fruit….(vult u zelf het lijstje maar aan)

Must haves bij stomen 2.jpg

Smaakmakers uit de voorraadkast

En dan zijn er nog tal van mooie smeersels en marinades uit de voorraadkast die uw stoomgerecht een stevige boost kunnen geven. Sprenkel oestersaus, vissaus, light sojasaus, chilisaus of een mengsel van honing met balsamico azijn direct na het stomen over vis, groenten of vlees. Of laat marinades en smeersels als mosterd, pesto en tapenade vooraf even intrekken in vlees of vis.

Must-haves bij stomen | atag-nl