Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Het perfect ‘gekookte’ ei

Het koken van een ei, het klinkt zo simpel. Maar wie vanaf de ontbijttafel een bestelling doorkrijgt met een scala aan wensen die al even culinair klinken als een ‘à point’ bereide biefstuk, staat al snel met de handen in het haar. Ook instructies op internet, in kookboeken en tips van grootmoeders lopen nogal uiteen.

Dit is ook niet verwonderlijk. Bij het koken van een ei komen nogal wat variabelen kijken. Een simpele instructie als ‘doe het ei in koud water, breng het aan de kook en kook het in X minuten’ volstaat dan niet meer.

Een ei is een natuurproduct en verschilt in grootte. Tussen een klein XL en een klein L ei zit 10 gram verschil. Tussen een groot XL en een klein L ei, dus nog veel meer. Met zo’n aanduiding in grootte kunnen we nog wel een beetje rekening houden met de bereidingstijd. Maar er zijn meer variabelen die roet in het eten gooien.

De begintemperatuur van het ei, hoeveelheid eieren en water, de grootte en het materiaal van de pan, type warmtebron, hoogte van de stand (….en ga zo maar door). Al deze factoren bepalen de tijd tot het water kookt en hoe lang de eitjes nodig hebben tot de perfecte cuisson.

Een onmogelijke klus? Nee hoor, niet met een stoomoven. In de stoomoven maakt de hoeveelheid eieren niet veel uit. Eenmaal voldoende stoom gegenereerd, dan zal de condens de schaal van het ei verhitten en begint de garing.

perfect gekookte ei 1.jpg

En dit proces is iedere keer hetzelfde, keer op keer op keer. Neem wel telkens eenzelfde maat ei met eenzelfde begintemperatuur. Ontdek hoe u uw eitje perfect krijgt en weet dat een hardgekookt ei 2 minuten langer nodig heeft.

Het perfect gekookte ei | atag-nl