Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Afzuigkap reinigen

Filters schoonmaken of vervangen
Het reinigen of vervangen van de filters is essentieel voor een lange levensduur van uw ATAG-apparatuur. Ze zuigen tenslotte elke dag een hoop viezigheid op.
 
 
Geurfilters

Afhankelijk van uw afzuigkap is een regenereerbaar of vervangbaar geurfilter toegepast. Er is altijd aangegeven of de filter regenereerbaar is. Wanneer een filter niet regenereerbaar is, dient deze tijdig te worden vervangen voor een nieuwe filter. Kijk hiervoor in de handleiding van uw product. Koolstoffilter Een regenereerbaar koolstoffilter kan met de hand worden gewassen, of in de vaatwasser bij een maximumtemperatuur van 65°C (doe dit in een onbeladen vaatwasser) en gebruik geen schoonmaakmiddelen. Verwijder vervolgens het overtollige water zonder het filter te beschadigen. Droog de filter zonder houder ten minste 40 minuten in een oven bij een maximumtemperatuur van 70 °C. Het is belangrijk om het regenereerbare actieve koolstoffilter goed te laten drogen voordat deze terugplaatst wordt. Voor een efficiënte werking van het koolstoffilter moet deze handeling, afhankelijk van het gebruik, iedere 2 tot 3 maanden worden herhaald of wanneer de filterindicator van de afzuigkap dit aangeeft. De filters moeten na uiterlijk 3 jaar vervangen worden, of eerder bij beschadiging. Houd uw apparatuur in topconditie ATAG heeft diverse accessoires om uw apparatuur in topconditie te houden. In onze webshop vindt u verschillende plasmaMade filters, koolstoffilters en fijnstoffilters.

bezoek hier onze webshop
RVS metalen vetfilter

Enkele afzuigkappen van ATAG zijn voorzien van een RVS metalen vetfilter, Doordat deze van RVS zijn gemaakt zijn ze wasbaar én mogen ze in de vaatwasser
1. Verwijder de vetfilters zoals aangegeven in de handleiding.
2. Reinig de filters in de vaatwasser met neutrale schoonmaakmiddelen.
3. Plaats de filters met de kleine opening naar beneden in de vaatwasser zodat het water eruit kan lopen.
4. Droog de filters af en plaats ze terug in de afzuigkap.

Aluminium vetfilters

Deze filters zijn ook zeer onderhoudsvriendelijk. Het verschil met een RVS metalen filter is dat deze minder vaatwasser bestendig zijn. Het is mogelijk om ze in de vaatwasser te reinigen, echter worden ze op termijn dof. Dit beïnvloedt de correcte werking echter niet.
1. Verwijder de vetfilters zoals aangegeven in de handleiding
2. Spray de filters in met een ontvetter en laat dit 10 minuten intrekken.
3.Nadat de ontvetter is ingetrokken spoelt u de filters af met heet water.
4. Droog de filters af en plaats ze terug in de afzuigkap

Tips en Tricks: reinigen afzuigkap | atag-nl