Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Yummie dumplings

In de Aziatische keuken wordt van oudsher veel gestoomd. Daarvan vindt u al snel het bewijs als u een toko binnen wandelt. Vraag maar eens naar alle gerechten die u kunt stomen. Al snel duizelt het u van de mogelijkheden. Van diepvries tot vers, van snack tot dessert.

In de diepvries vindt u veruit de meeste producten die u kunt stomen. U vindt er een grote variëteit aan kant en klare dumplings.

Dumpling is een verzamelnaam voor een kleine al dan niet gevuld deeg hapje. Dumplings kunt u koken, stomen of frituren. Het kan bestaan uit een dun lapje deeg met vulling. De vulling kan hartig of zoet zijn. Maar ook een gevuld, gestoomd hapje van brood- of aardappeldeeg heet een dumpling. In de soep of gefrituurd heet deze dumpling vaak een wonton.

Dim sum is een benaming voor een lunch of lichte maaltijd met kleine gevarieerde dumpling hapjes. Het gaat hierbij om de ontmoeting met familie en vrienden. Niet verwonderlijk dat wij er in het Nederlands een werkwoord voor hebben, ‘even dimsummen’. 

Ook de Chinese toko denkt aan het gemak van de consument. In de diepvries vindt u een ruime keuze aan kant en klaar dumplingdeeg. Met een mengsel van garnalen, champignons, gember, lente-ui en wat ei om te binden, is een dumpling nu zo gemaakt. Met water plak je het deeghapje bij elkaar.

U stoomt ze in zo'n 15 minuten klaar. Leg de dumplings wel op een stukje ingevet (met wat olie) bakpapier en niet tegen elkaar aan.

Yummie Dumplings 1.jpg

Zo’n 5 tot 7 minuten bakken in wat olie kan ook. Serveer dumplings met een oosters sausje van soja saus, sesam olie, bosui, gembersiroop en citroensap.

Nu die spoedcursus eten met chopsticks nog...

Yummie dumplings | ATAG | atag-nl