Beste klant, onze systeembeveiliging is geüpgraded en single sign-on is ingeschakeld voor onze merken (ATAG, ASKO en ConnectLife). Hierdoor zijn jouw gegevens beter beschermt en ben jij nu in staat naadloos tussen onze merken te schakelen. Als onderdeel van deze upgrade verzoeken wij je het wachtwoord van je Mijn ATAG account opnieuw in te stellen. Dit doe je door de link “Wachtwoord vergeten” te gebruiken, die je vind onder de social login op de mijn account pagina (deze vind je links bovenin op onze website). Heb je het wachtwoord al opnieuw ingesteld? Dan hoeft je niets te doen. Heb je nog geen Mijn ATAG account? Dan moet je je eerst registreren. Bedankt.

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Kalfszwezerik met schorseneren

Snak je tijdens de wintermaanden ook zo naar oerdegelijke winterkost? En als we oerdegelijke winterkost zeggen, dan spreken we al snel over een Vlaamse klassieker in de keuken. Eentje die volgens onze chef zeker niet mag ontbreken in ieders culinaire repertoire. Heerlijk krokant gebakken kalfszwezerik, gecombineerd met een op en top vlaamse groente als witloof. Een lekker sausje van mimolettekaas en jus van charcutière, zorgt er dan ook voor dat we over een stevig gerecht mogen spreken.  Een recept die bij sterrenchef Gilles Melchior steevast op tafel komt thuis! Bekijk het filmpje, volg onderstaand recept en kook als een échte chef.

 

Kalfszwezerik – Schorseneer – Mimolette – Witloof 

Ingrédients
Tijm, ham blokjes, mimolette kaas, witloof, schorseneren, kalfszwezerik

Schorseneer
-Schil de schorseneren.
-Vacumeer met peper, zout en een klontje boter.
-Gaar in de voorverwarmde stoomoven gedurende 25 minuten op een temperatuur van 90°.
-Bak in klontje boter.
-Blus met room.
-Voeg geraspte mimolette kaas toe en laat indikken.
 
 

Kalfszwezerik
-Laat de kalfszwezerik 1 nacht liggen in gezouten water (voor te kuisen, en het bloed eruit te laten trekken).
-Kruid af met peper en zout.
-Vacumeer en gaar vervolgens in de voorverwarmde stoomoven gedurende 75 minuten op een temperatuur van 70°.
-Bak krokant op de teppanyaki plaat.

 

Witloof
-Snij het witloof fijn.
-Bak aan in boter en laat heel donker carameliseren.
-Kruid af met peper, zout en eventueel een snuifje suiker.
 
 
Jus charcutiere
-Bak het kalfsvlees, blokjes gekookte hesp, look, sjalot en witloof aan.
-Blus met cognac en kalfsfond.
-Voeg een takje thym toe en laat zachtjes koken.
-Passeer door een zeefje en voeg een klontje boter toe.
 
   
Eet smakelijk!
 
 

 

\kalfszwezerik-schorseneren | atag-nl