Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Hoevekip met morieltjes

Soms passen ingrediënten zó goed bij elkaar, dat de naam alleen al u water in de mond bezorgt. Chef Gilles Melchior presenteert dan ook een persoonlijk favorietje, eentje om vingers bij af te likken. Heerlijk krokante hoevekip met morieltjes en bijpassend sausje, laten ook u wellicht niet onberoerd. En al zeker niet wanneer we de smeuïge aspergercrème erbij vermelden. Niet alleen een waar genot in de mond, maar ook voor het oog! De kleurrijke groentjes en kruidentakjes zorgen er samen voor dat uw bord een echt pareltje is. Bekijk het filmpje, volg onderstaand recept en kook als een échte chef.

 

Hoevekip – Wortel – Morieltjes – Artisjok

Hoevekip Filets
• De kipfilet met vel vacumeren.
Voeg er peper, zout en boter aan toe
Stel de stoomoven in op 72° ( functie garen sous vide)
• Laat de kipfilet garen  +-16min

Wortel
• De wortels(verschillende kleuren) goed wassen en schillen
• Vacumeren met peper, zout, look en boter
Stel de stoomoven in op 90° 
• Laat garen in de stoomoven +- 13min

Artisjok
• Violet artisjok schillen
• Vacumeren met olijfolie, peper, zout en peper
Stel de stoomoven in op 90°
• Laat garen  +-25 min 

Morieljes
• De morieljes aanstoven met in boter met look en sjalot op de Atag inductieplaat.
• Blussen met bruine fond
Een paar minuten laten verder garen.
Haal de morieljes uit de jus en laat verder inkoken voor de saus.

Afwerking
• Haal de kipfilets uit de vacumeerzak en bak krokant op de teppanyaki langs de velkant
• Doe hetzelfde met de  wortelen en artisjok.
• Dresseer de wortelen en de artisjok op een bord, snij de kipfilet schuin middendoor en leg tussen de groenten.
• Werk af met de ingekookte jus van de morieljes

 

melchior-lente-zomer/hoevekip-morieltjes | atag-nl