Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Kip-quinoapannetje met koriandersalsa

Als er één constante is na een drukke werkdag, dan is het wel dat er nooit tijd is. Geen tijd om rustig even in de zetel te ploffen om uit te blazen, geen tijd om met de meisjes uitgebreid de avonturen in de klas te bespreken, en al zeker geen tijd om lang te koken. De dochters zijn meestal uitgehongerd, en verwachten binnen het half uur aan tafel te schuiven. En eerlijk: ook zelf heb ik geen zin om dan nog aan een driesterrenmaal te beginnen. Op zo’n momenten komt dit kip-quinoapannetje als geroepen.

Tot voor kort kookte ik op een gasfornuis. Ik was daar eigenlijk altijd tevreden over. Maar sinds kort heb ik mijn gaspitten geruild voor een ultramodern ATAG-inductievuur. En ja hoor, ik ben intussen helemaal overtuigd. Dit is gewoon nog zoveel sneller dan gas, ideaal voor een ongeduldige thuiskok zoals ik. Ik heb het even getimed, en het heeft op de boost-functie welgeteld 50 seconden geduurd voor mijn pot met quinoa aan de kook was. En het omgekeerde is ook handig: toen ik dit gerechtje de laatste keer maakte, merkte ik pas nadat ik twee borden opgesmikkeld had, en nog 10 minuten aan tafel had zitten nagenieten, dat ik de kookplaat onder de pan was vergeten uitzetten. Die stond nog op stand 2. Wonder boven wonder was er niets, maar dan ook niets aangebrand. Dat zou ik met mijn gasfornuis niet hebben moeten proberen…

Terug naar het recept dan. Dit kip-quinoapannetje staat in een klein half uur op tafel. Terwijl de quinoa kookt, heb je voldoende tijd om de kip te snijden en aan te bakken. Nadien moet je enkel nog de groenten en ananas aanstoven en alles door elkaar roeren. Neem zeker ook even de tijd om de snelle salsa te bereiden: een leuk extraatje voor dit doordeweeks avondmaal.

Wat heb je nodig?

260 g quinoa
520 ml water
1 tl fijn zeezout
6 kippenboutfilets
4 tl rode currykruiden of kipkruiden
1 el kokosolie
2 rode paprika’s, gewassen, steelaanzet en zaadlijsten verwijderd
1/2 ananas, schil en harde kern verwijderd
1 bosje lente-ui, schoongemaakt
150 g veldsla, gewassen en grof gehakt
peper en zout

Voor de koriandersalsa
1 bos koriander
12 opgelegde groene pepers
sap van 1 limoen

Hoe ga je tewerk?

Doe de quinoa in een kookpot samen met het water en het zout. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken onder deksel. Neem dan het deksel van de pot en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen tot de quinoa gaar en al het water verdampt is.

Snijd intussen de kip in blokjes. Schep om met rode currykruiden en een snuifje zout. Smelt de kokosolie in een braadpan. Bak er de kip aan alle zijden goudbruin in aan. Snijd intussen de paprika en ananas in blokjes, en de lente-ui in ringetjes. Schep de kip uit de pan.

Bak de paprika in 3 minuten beetgaar en licht gekleurd in dezelfde pan. Voeg er ananas en lente-ui aan toe en bak nog een minuutje. Roer er nu de veldsla, quinoa en kip door en warm goed door tot de veldsla geslonken is. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout. Hak voor de salsa de koriander fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten uit de groene pepers en hak fijn. Roer samen met het limoensap door de koriander.

Serveer het kip-quinoapannetje met de koriandersalsa.

Kip-quinoapannetje met koriandersalsa recept | ATAG | atag-nl