Bananenbrood
Wat smaakt er hartje winter beter van een stukje sappige cake. Deze keer heb ik mijn inspiratie aan de andere kant van de oceaan gezocht. Banana Bread is daar namelijk razend populair. Deze lekkernij stamt uit de woelige jaren ’30, een tijd waarin het economisch minder ging. Niets werd weggegooid en overrijpe bananen vonden hun weg in een heerlijke cake. Genoeg verhaaltjes verteld, je weet nu wat je met een overschotje van bananen moet doen.
Banana bread is ultrazacht en eerder cake dan brood. Deze lekkernij is rijk aan vezels, bevat weinig suiker en daarom ideaal als ontbijt. Je kan bovendien oneindig veel met het recept variëren. Voeg kruiden, chocolade of gedroogd fruit toe en je hebt in enkele minuten een totaal andere creatie.
Mijn ATAG MAGNA-oven maakt het bovendien nog geweldiger. Ik heb nog nooit een cake zo mooi zien rijzen. Door tijdens het bakken stoom toe te voegen heb je echt een verbluffend resultaat: heerlijk zacht van binnen en een mooi korstje langs de buitenkant. Zalig toch!