Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

HISTORIE

Al meer dan 70 jaar kookbeleving

Wat begon in een Achterhoeks schuurtje is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende producenten van inbouwapparatuur in de Benelux. ATAG bestaat inmiddels ruim 70 jaar en heeft altijd 'dicht bij het vuur gezeten'. Eerst met een tweevlams komfoortje, nu zetten we de toon met ‘slimme’ kookplaten en exclusieve wijnklimaatkasten. Een geschiedenis in woord en beeld.

1948

Om in te spelen op de naoorlogse behoefte aan een simpel kookapparaat ontvouwen Antoon Tijdink en Antoon van Goor de plannen voor een eigen zaak. In 1948 krijgen zij vergunning om in Ulft een bedrijf te starten voor de productie van gasfornuizen en -komforen. De intitialen van beide heren worden samengevoegd en de naam ATAG is geboren. Van Goor verliet al snel het bedrijf maar Tijdink zwaaide tot 1979 de scepter bij het door hem grootgemaakte familiebedrijf.

1949

Het eerste tweevlamskomfoortje rolt van de band. Het wordt per bakfiets naar een naburig bedrijf vervoerd om het te laten emailleren. Van deze eerste bouwjaren duiken nu nog steeds wel eens exemplaren op. Voorzien van duurzaam emaille in prachtige kleuren en efficiënte veilige branders druipt de ambachtelijkheid en degelijkheid ervan af.

1951

In drie jaar tijd staat de teller op 50.000 komforen. De naamsbekendheid van ATAG strekt inmiddels tot ver buiten de Ulftse dorpsgrenzen. In korte tijd heeft ATAG haar bestaansrecht meer dan bewezen en wordt de toekomst met vertrouwen tegemoet getreden. Tijdink verzoekt de gemeente om toestemming voor verdere uitbreiding op de bestaande locatie.

1956

Een primeur: het eerste ATAG viervlams gasfornuis komt op de markt. Door de ontdekking van aardgas in Nederland schakelen steeds meer gezinnen over op het gasfornuis. Dit betende ook veel ombouwverzoeken bij mensen thuis. De eigen monteurs van ATAG klaarden deze klus.

1957

Tijdink doet tijdens een studiereis naar de Verenigde Staten ideeën op voor gekleurde fornuizen. Deze worden vrij spoedig daarna op de markt gebracht onder de naam Atacolor. Ontzettend hip voor die tijd. Ze zijn uitgevoerd met thermostaat, grill en glas in de ovendeur.

1967

Inbouwkeukens zijn vanaf eind jaren zestig een hit. Keukenapparatuur kon nu mooi en ruimtebesparend in het keukenmeubilair geïntegreerd worden. ATAG introduceert de eerste inbouwgaskookplaat en is in Nederland en België pionier in deze trend. Na 1971 werd het inbouwprogramma verder uitgebouwd, met onder andere koelkasten en afwasmachines.

1973

Het elektrokomfoor ziet het licht. ATAG produceert inmiddels meer dan tachtig verschillende producten. Gemiddeld rollen er in een week zo'n 3.500 apparaten van de band. Fornuizen, kooktafels, warmhoudkasten, bains-marie en komforen speciaal ontworpen voor keukens van pensions, kantines, inrichtingen, hotels, cafetaria's en restaurants.

1975

In de jaren zeventig is de inbouwtrend nog altijd in volle gang. ATAG komt met een keramische kookplaat, wat hier perfect op aansluit. Enkele jaren later, in 1979, is ook het elektrische fornuis een feit. Dit is tevens het jaar dat Tijdink besluit om afscheid te nemen van zijn actieve loopbaan bij ATAG. Op de achtergrond blijft hij als adviseur zeer nauw betrokken bij zijn bedrijf. Deze rol zou hij nog tot zijn 83ste volhouden. Antoon Tijdink overlijdt op 13 oktober 1992 op 87-jarige leeftijd.

1991

Heet van de pers: de inductiekookplaat. Het rendement van kookplaten en daarmee de kooksnelheid gaat fors omhoog. Koken op inductie is nog altijd populair, getuige ook het ruime, hedendaagse assortiment van ATAG. Met de komst van de inductie-gaskookplaat komen dus ook twee kooktechnieken uit de ATAG-historie samen.



1998

Bewuster, gezonder, maar natuurlijk ook lekker koken. Steeds meer gerechten in Nederland zijn direct of indirect afgeleid van de Oosterse keuken. Stomen wordt daardoor een populaire bereidingswijze en ATAG introduceert in dat jaar de stoomoven. De stoomovens van ATAG zijn continu doorontwikkeld en hebben tot op heden een prominente plek in de ATAG-collectie.

2007

RVS? Het kan ook anders... ATAG biedt met de donkere grafietlijn een stijlvol alternatief voor de standaard RVS inbouwapparatuur. In menig huishouden ontstonden nieuwe, krachtige kleurencombinaties. Zowel keukens in hoogglans als keukens met een landelijke stijl laten zich prima combineren met het zachte zwart van Grafiet.

2013

De culturele smeltkroes in Nederland leidde ertoe dat ook verschillende kookculturen – en tradities dwars door elkaar heen lopen. Wat heet, Nederlanders zijn gek op wokken! Voor ATAG breekt een intensieve en enerverende periode van ontwerpen, ontwikkelen en testen aan. Het eindresultaat van dit traject wordt eind 2012 gepresenteerd: De Fusion Volcano wokbrander. Dankzij de hete, kolkende kern kan er eindelijk echt gewokt worden in de Nederlandse keukens. Vandaag de dag is de Fusion Volcano hét pronkstuk op diverse ATAG kookplaten.

2015 en verder

Met de komst van de nieuwe MAGNA-lijn onderscheidt ATAG zich opnieuw op het gebied van design en innovatie. Maar liefst vier MAGNA producten vallen dit jaar in de prijzen. Trots zijn we. De knappe koppen van productontwikkeling bij ATAG pushen zichzelf dagelijks tot het uiterste. Op die manier kunnen we mooie, gebruiksvriendelijke producten voor uw keuken blijven maken. Met respect voor ons rijke verleden en met gezonde nieuwsgierigheid naar de toekomst!

ATAG Historie | atag-nl