Zodra het buiten koud wordt krijgen we spontaan zin in erwtensoep. Of snert. Of allebei? Want wat is eigenlijk het verschil tussen snert en erwtensoep. Foodies chef Willem en ATAG chef Tim doken samen de keuken in en maakten op de ATAG inductiekookplaat met Celsius°Cooking™ echte snert. Door het instellen van de kookzone op de graad nauwkeurig kan de snert niet mislukken!
Erwtensoep begint met het creëren van een smaakvolle bouillon met uien, prei, knolselderij, wortel en runderschenkel, aangevuld met kruiden. Deze bouillon vormt de basis, maar het wordt pas erwtensoep wanneer je de spliterwten toevoegt.
Het basisrecept voor snert is eigenlijk hetzelfde als dat voor erwtensoep. Het grote verschil zit hem in de details: voor snert voeg je varkensvlees, erwten en mergpijp toe aan de soep. Wil je meer weten over het onderscheid tussen erwtensoep en snert?
Erwtensoep laat je vaak voor langere tijd koken. Daarom is het belangrijk om een goede pan te gebruiken. Toch gebeurt het regelmatig dat de onderste laag van de soep aankoekt omdat het constant houden van de temperatuur soms lastig is. Daarom bereiden Willem en Tim de soep op de ATAG inductiekookplaat met Celsius°Cooking™.
Ontdek meer over CelsiusWil jij nou ook op de graad nauwkeurig de perfecte erwtensoep met spekjes maken? Klik dan snel verder voor het recept.
Bekijk het receptMeld je dan aan voor de ATAG nieuwsbrief en ontvang elke maand tips, recepten en nog veel meer om de chef in jezelf te ontdekken.
Aanmelden