Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

The battle of the chefs

Wie kan het beste asperges bereiden?

Het aspergeseizoen loopt van half april tot en met eind juni. Dus: het aspergeseizoen is officieel geopend! Chefs Tim en Willem gaan speciaal voor het Foodies jubileumnummer aan de slag met het witte goud. Deze maand delen de ze niet alleen hun kennis en tips & tricks, maar gaan ze ook samen de strijd aan. Wie kan het beste asperges bereiden en maakt het beste gerecht?

Een sterrenchef in de jury

Aan groene Michelin sterrenchef Niven van Bronckhorst-Kunz de eer de gerechten van de chefs te beoordelen. Als voormalig asperge-ambassadeur weet hij als geen ander hoe je asperges lekker kan bereiden. Daarnaast spelen groentes een belangrijke rol in zijn culinaire carrière. In zijn restaurant Triptyque in Wateringen voeren groentes de boventoon. Restaurant Triptyque ontving vorig jaar zelfs een groene Michelinster. Die staat voor duurzaamheid en kwaliteit.

Ontdek Triptyque

Asperges bereiden

Voordat de strijd los barst duiken chef Willem en Tim samen de keuken in om elk hun eigen aspergegerecht te bereiden. Willem gaat voor een klassieke combinatie van asperges met ei, ham en aardappel wil verwerken in iets verrassends. Tim gooit het over een andere boeg en besluit de asperges sous-vide te garen. Hij gebruikt verschillende smaken van het vroege voorjaar gecombineerd met wat winteroogst.

Sous-vide smaakmakers

Voor een perfecte sous-vide bereiding vacumeert chef Tim de asperges samen met de beurre noissette in de ATAG-vacumeerlade. Het voordeel hiervan is dat de smaakmaker die wordt toegevoegd tijdens de bereiding al lekker in het ingrediënt, in dit geval de asperges, trekt. De vacumeerlade heeft een compact formaat, de 15 cm lade is eenvoudig te combineren met een 45 cm oven. Wist je dat het vacumeren van ingrediënten nog meer voordelen biedt? Bijvoorbeeld het portioneren van voedsel, hiermee voorkom je dat je voedsel onnodig weg moet doen.

Ontdek ATAG-Lades

Sous-vide garen in de stoomoven

ATAG combi-stoomovens beschikken over een sous-vide stoomfunctie. Voor de bereiding van het ultieme asperge gerecht bereidt Tim de asperges sous-vide in de combi-stoomoven. De stoomoven is echt een multifunctioneel apparaat. Zo is het voor chef Willem ook mogelijk het deeg van zijn patato buns te laten rijzen. De ATAG combi-stoomoven mag eigenlijk niet in jouw keuken ontbreken.

Bekijk het assortiment

Het eindresultaat

De laatste hand wordt aan de gerechten gelegd en dan is het tijd om de gerechten aan de jury te presenteren. De smaak is voor Niven het allerbelangrijkst en hij heeft aan dat dit bij beide gerechten meer dan goed zit. Niven: ‘van beiden gerechten word ik heel gelukkig’. De spanning stijgt en het is tijd voor het eindoordeel. Niven: ‘het gerecht van chef Tim is echt fine dining en dat past het meest in mijn straatje en daarom heeft Tim de aspergestrijd gewonnen’.

Niets missen?

Meld je dan aan voor de ATAG nieuwsbrief en ontvang elke maand tips, recepten en nog veel meer om de chef in jezelf te ontdekken.

Aanmelden

The battle of the chefs | Editie 5 | ATAG x Foodies | atag-nl