Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

De perfecte burgerbuns

Volgens Tim & Willem

De meningen verschillen over waar de perfecte burger aan moet voldoen. Er zijn fans van een dikke, rood gebakken burger. Maar er zijn ook fans van zo’n dunne knapperige smashburger. Willem en Tim zijn het in ieder geval eens over één ding: alles zelfgemaakt! Het begint volgens de chefs allemaal met een zelfgemaakte burgerbun.

Broodjes van eigen deeg

Voor het maken van de perfecte burgerbun gebruik je de juiste bloem: geschikt voor brood. Ga voor een bloem met een eiwitpercentage van minimaal 12%. Hoe meer eiwit, hoe meer glutenvorming en dat is precies wat je wil voor een burgerbroodje. Daarnaast gebruiken de chefs liever melk dan water. Het gebruik van melk zorgt voor een extra zacht broodje. Een ander belangrijk ingrediënt is tijd. Lang genoeg kneden en laten rijzen, zowel voor als na het vormen van de bolletjes.

Deeg rijzen in de stoomoven

Het rijzen van het deeg kan gemakkelijk in de ATAG combi-stoomoven. Deze oven kun je namelijk instellen op combi-stoomstand niveau 1, 30°C. Dit is de perfecte rijstemperatuur voor dit deeg. Een voordeel van deeg rijzen in de combi-stoomoven is dat de temperatuur in de oven constant is en het toevoegen van stoom ervoor zorgt dat het deeg niet uitdroogt.

Bekijk de collectie

Burgers bereiden

Tim en Willem kiezen ervoor om het vlees zelf te malen. Ze gebruiken hiervoor sukade, zeer smaakvol rundvlees met een mooie verhouding tussen vet en mager vlees. De chefs malen het vlees niet te fijn, zodat je structuur behoudt. Ook behandelen ze het als een goede steak: geen kruiden door het vlees, maar vlak voor het bakken peper en zout aan beide kanten.

Bakken op de Teppan Yaki bakplaat

Het bakken van de burgers doen ATAG chef Tim en Foodies chef Willem op de ATAG Teppan Yaki bakplaat. Deze bakplaat is groot genoeg om twee broodjes en twee burgers tegelijk te bakken. Het dikke gietaluminium zorgt ervoor dat de warmte egaal verdeeld en goed vastgehouden wordt. De afmeting van deze bakplaat is speciaal ontwikkeld voor de Bridge Induction kookzones op de ATAG inductiekookplaten.

Bekijk de bakplaat

Burgerrecept

Wil je zelf deze burgers maken? Bekijk het recept via de Foodies website.

De perfecte burger

Niets missen?

Meld je dan aan voor de ATAG nieuwsbrief en ontvang elke maand tips, recepten en nog veel meer om de chef in jezelf te ontdekken.

Aanmelden

Citytrip | Editie 6 | ATAG x Foodies | atag-nl