Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Sous-vide gegaarde buikspek met gestoomde rijst & doperwten

Bereidingstijd - 30 minuten + sous-vide 12 uur

Buikspek is een veelzijdig stuk smakelijk en mals vlees, wat op verschillende manieren kan worden bereid. Door de buikspek sous-vide te garen blijven alle smaken behouden en krijgt het vlees een perfecte garing. Absoluut een chefwaardig gerecht. Door dit gerecht in de combi-stoomoven te bereiden is er gegarandeerd een constante temperatuur én tot op de graad nauwkeurig, wat essentieel is het beste resultaat.

Benodigdheden voor 4 personen:

• 400 gr buikspek van het ribgedeelte zonder zwoerd

• 2 eetlepels gerookte paprikapoeder

• 2 eetlepels appelstroop

• 2 eetlepels 5 spices

• 2 eetlepels ketjap manis

• 200 gr basmatirijst

• 3 dl water

• 200 gr verse doperwten

• Geroosterde pompoenpitten en amandelschaafsel

• Peper en zout naar smaak

• Verse kruiden voor garnering

• Vacuümkookzakken

• Vacuümmachine of vacumeerlade

Het is mogelijk om een grotere hoeveelheid buikspek te garen met dit recept. Wilt u bijvoorbeeld grotere porties serveren of een deel bewaren, dan kunt het recept naar verhouding vermeerderen. Om de buikspek te bewaren is het belangrijk om deze zo snel mogelijk terug te koelen onder de 7°C. Bewaar vervolgens de pakketjes in de vriezer of koelkast.

Werkwijze:

1. Verdeel de buikspek over 4 gelijke delen.

2. Wrijf deze delen in met paprikapoeder, appelstroop, 5 spices en ketjap manis.

3. Trek deze per stuk vacuüm in de vacuümmachine of vacumeerlade.

4. Verwarm de combi-stoomoven op stand sous-vide 72°C.

5. Gaar de pakketjes buikspek gedurende 12 uur in de combi stoomoven. Let op! U zult een aantal keren het waterreservoir moeten bijvullen. Maak op dat moment ook de oven aan de binnenkant met een spons enigszins een beetje droog om te voorkomen dat er teveel water in de oven komt te staan.

6. Haal na 12 uur de pakketjes buikspek uit de oven. Koel deze, in het kookzakje, onder koud stromend water koud. Indien u een grotere hoeveelheid heeft gemaakt om te bewaren, kunnen deze de koelkast of vriezer in.

7. Verwarm de combi-stoomoven voor op stand stomen 100°C.

8. Voeg de rijst samen met het water in een dichte hittebestendige schaal. Gaar de rijst in 18 tot 22 minuten in de combi-stoomoven.

9. Haal de buikspek uit de vacuümkookzak en dep deze goed droog. Bak in een koekenpan op middel/hoge temperatuur de buikspek goudbruin. Vanwege de stroop en de ketjap manis kunnen er wat donkere aanbaksels ontstaan. Speel dus met de temperatuur in de pan.

10. Verdeel de doperwten over de geperforeerde stoomschaal. Stoom de doperwten de laatste 10 tot 12 minuten mee met de rijst in de combi-stoomoven.

11. Breng alles op smaak met peper en zout. Serveer de rijst en doperwten met daarop de buikspek.

12. Garneer met de pompoenpitten, amandelschaafsel en verse kruiden.

Eet smakelijk! 

)

atag-nl