De perfect gebakken tournedos
 Duur: 20 minuten
 Bereiding: dit is een eenvoudig recept
 Benodigdheden voor 2 personen:
 •	2 tournedos van 180 gr per stuk 
 •	2 eetlepels druivenpitolie of koolzaadolie 
 •	100 gr ongezouten roomboter 
 •	handje peperkorrels 
 •	peper uit de molen 
 •	grof zeezout naar smaak 
 •	2 tenen knoflook 
 •	2 takjes verse rozemarijn
 Werkwijze:
  1.	Koop bij een goede slager een tournedos van goede kwaliteit; 
 2.	Laat de tournedos minimaal 20 minuten op kamertemperatuur komen; 
 3.	Wij gaan de tournedos bakken in 3 fases: 
 -	De 1ste fase is de schroeifase op hoge temperatuur, ongeveer ¾ van het volle vermogen 
 -	De 2e fase is de smaakfase op middel temperatuur, ongeveer op ½ van het volle vermogen 
 -	De 3e fase is de gaar fase op lage temperatuur, ongeveer op ¼ van het volle vermogen; 
 4.	Breng de bakpan langzaam op hoge temperatuur. Voeg nu de olie toe. Gaat de olie walmen zet dan het vermogen iets lager; 
 5.	Braad nu de 4 zijkanten van de tournedos rondom bruin. Neem hiervoor de tijd, zeker 2 minuten per kant; 
 6.	Braad vervolgens de onder en boven kant aan tot deze mooi bruin zijn; 
 7.	Verlaag nu de temperatuur naar de ½ van het vermogen van de kookplaat; 
 8.	Nu gaat de smaakfase beginnen. Voeg hiervoor de boter, rozemarijn, knoflook, peperkorrels en wat zout toe; 
 9.	Wanneer de boter mooi bruin gesmolten is bedruip je het vlees continu met het aromatische braadvocht gedurende 2 minuten; 
 10.	Verlaag nu de temperatuur van de pan naar ¼ van het vermogen van de kookplaat. De gaar fase gaat beginnen. Bedruip nog wel regelmatig het vlees; 
 11.	De duur van de gaar fase is afhankelijk van welke gaarheid je wilt. Hoe langer des te gaarder. Gebruik een kernthermometer voor de perfect gaarheid. Rare 48 C°, medium/rare 50C°, medium 52C°; 
 12.	Wanneer het vlees de juiste kerntemperatuur heeft bereikt laat je deze een paar minuten rusten zodat de spanning van het vlees af kan; 
 13.	 Snij het vlees en breng deze op smaak met grof zeezout en peper uit de molen. 
 
 Eet smakelijk!