Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Risotto met eekhoorntjesbrood uit de stoomoven
Bereidingstijd - 30 minuten

Stomen van verse pasta en rijst

Pasta en rijst kunt u eenvoudig bereiden in de combi-stoomoven. Voor het stomen van pasta, geven wij wel de voorkeur aan verse pasta of pasta op basis van griesmeel.

1. Start altijd met het voorverwarmen van de oven. Ondertussen legt u de benodigde hoeveelheid pasta of rijst in de niet geperforeerde ovenschaal.
2. Vervolgens giet u hierover een vloeistof, water bijvoorbeeld, maar probeer ook eens een heerlijke bouillon. De mengverhouding is 1 deel pasta of rijst en 1,5 deel water of bouillon. Zorg er wel voor dat de pasta of rijst altijd onder het water staat. Gebruik anders een kleinere schaal mocht u wat minder pasta of rijst stomen.
3. U stoomt de pasta of rijst gaar op 100 graden. De gaartijd is meestal tussen de 25 en 30 minuten.

Benodigdheden voor 4 personen:

• 200 gr risottorijst
• 3,5 dl runderbouillon
• 10 gr fijn gehakt gedroogd eekhoorntjesbrood (o.a. verkrijgbaar via ah.nl)
• 1 witte ui fijn gesneden
• 2 tenen knoflook fijn gehakt
• 100 gr ongezouten roomboter in blokjes
• 150 gr geraspte belegen kaas
• Klein scheutje olie
• Vers geraspte Parmezaanse kaas

Werkwijze:
1. Verwarm de oven voor op stand: stoom 100°C en zet het grillrooster net onder het midden in de oven: niveau 2

2. Verwarm in een steelpan de olie, voeg hierbij de knoflook en de gesnipperde ui

3. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak deze zachtjes mee zodat de rijstkorrel gaat poffen

4. Blus dit af met alle bouillon in 1 keer

5. Voeg hierbij het gehakte gedroogde eekhoorntjesbrood

6. Zet het pannetje in z’n geheel in de oven

7. Gaar de risotto in 22 tot 26 minuten in de oven op stand stoom 100°C

8. Wanneer de risotto gaar is voeg je de blokjes ongezouten boter en de geraspte kaas toe

9. Meng dit goed door, voeg eventueel wat heet water toe voor meer smeuïgheid

10. Serveer op een voorverwarmd bord

11. Garneer af met wat geraspte Parmezaanse kaas

Eet smakelijk!

ATAG Recept - Risotto met eekhoorntjesbrood uit de stoomoven | atag-nl