Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Apfelstrudel

Verwarmende herfst- of wintertraktatie gevuld met appels. Er is altijd tijd voor strudel! Vooral wanneer het geserveerd wordt met een lekkere bol vanille ijs.
Dit recept is ingesteld op 8 personen

  • 500 g  bladerdeeg
Voor de vulling:
  • 3 stuk(s)  eieren
  • 2 eetlepel(s)  suiker
  • 500 g  cottage cheese
  • 2 handvoles  rozijnen
  • 180 g  zure room
  • 1 kg  geschilde en van klokhuis ontdane appels
  • 1 theelepel(s)  kaneel
Voor de topping:
  • 1 eetlepel(s)  poedersuiker
Verstuur boodschappenlijst
Voorbereiding
  1. Schil de appels en rasp deze grof.
  2. Scheid de eierdooiers van het eiwit.
  3. Klop het eiwit stijf met wat lauw water. Meng het voorzichtig met de cottage cheese, eierdooiers en zure room.
  4. Leg het deeg voor de strudel op een lichtelijk met bloem bestrooide theedoek. Rol het deeg zo dun mogelijk uit. Rek daarna met je handen het deeg uit, zo ver als maar kan, totdat het zeer dun en bijna doorzichtig is geworden. Spreid het eiermengsel, de appels, rozijnen, suiker en kaneel gelijkmatig over het oppervlak. Laat aan alle kanten 2 cm vrij.
  5. Rol het daarna op, waarbij de randen onder de rol worden gevouwen.
  6. Leg de strudel op een ingevette bakplaat.
  7. Laat na het bakken de strudel 10 minuten afkoelen. Bestrooi de strudel met poedersuiker.
Enjoy!

Recipe - Apfelstrudel - ATAG