Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Walnotentaart

Menu: Dessert
Allergenen: Gluten, Zuivel, Ei, Noten

Gevorderd

Deze Sloveense walnotentaart is uiterst geschikt als traktatie voor jou en je gasten tijdens de feestdagen.

Dit recept is ingesteld op 12 personen

Ingrediënten
Voor de giststarter:
bloem 2 eetlepel(s)
suiker 1 snufje
verse gist 30 g
zout 1 snufje
lauwe melk 3 eetlepel(s)

Voor het deeg:
bloem 600 g
suiker 50 g
zout 1 theelepel(s)
melk 200 ml
boter 150 g
geraspte citroenschil 1 stuk(s)
eidooiers 4 stuk(s)
vanillesuiker 1 pak

Voor de vulling:
suiker 250 g
melk 200 ml
rum 2 eetlepel(s)
eiwit 2 stuk(s)
walnoten 400 g

Voor de topping:
poedersuiker 2 eetlepel(s)

Voorbereiding

Bereid de starter. Meng de gist, de bloem, de suiker en het zout in 1 dl lauwe melk tot een glad papje. Laat dit ongeveer 5 minuten rijzen.

Bereid het deeg. Doe de bloem in een schaal en maak bovenin een holletje. Voeg de starter en een mengsel van eigeel, suiker, vanillesuiker, geraspte citroenschil en zout toe. Voeg de gesmolten boter toe en kneed dit alles tot een deeg.

Voeg tijdens het kneden lauwe melk toe om een luchtig gerezen deeg te krijgen. Bedek dit met een theedoek en laat dit ongeveer 60 minuten rijzen (totdat het deeg in volume is verdubbeld).

Bereid de vulling. Giet hete melk over de walnoten en suiker. Voeg de rum toe. Meng daar het stijfgeklopte eiwit door. De vulling moet gemakkelijk smeerbaar zijn, maar niet te vloeibaar. Strooi wat geraspte citroenschil over de vulling.

Rol het deeg uit over een met bloem bestrooid oppervlak tot een dikte van 1 cm en spreid de vulling hierover uit.

Rol het deeg met de vulling op en doe dit in een ingevette en met bloem bestrooide bakvorm.

Bedek de vorm en laat het deeg opnieuw 20-30 minuten rijzen op een warme plek.

Laat het gebak na het bakken 10 minuten staan. Bestrooi met poedersuiker.

Selecteer uw oven

Recipe | ATAG