Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Griekse moussaka

Er gaat niks boven de aroma's van mediterraanse kruiden die vrijkomen wanneer je een traditionele Griekse moussaka in de oven hebt staan. Ideaal voor de hele familie!
Dit recept is ingesteld op 6 personen

  • 1 theelepel(s)  zout
  • 1 stuk(s)  uien
  • 2 teentjes  knoflook
  • 1 snufje  peper
  • 100 ml  tomatenpuree
  • 2 stuk(s)  laurierbladeren
  • 1 snufje  basilicum
  • 2 stuk(s)  tomaten
  • 1 snufje  oregano
  • 200 g  geraspte kaas
  • 0.6 kg  lamsgehakt*
  • 150 ml  plantaardige olie
  • 100 ml  rode wijn
  • ½ theelepel(s)  kaneel
  • 6 stuk(s)  aubergines
Voor de Béchamelsaus:
  • 50 g  bloem
  • 1 l  melk
  • 50 g  boter
  • 1 snufje  zout
  • 1 snufje  nootmuskaat
Verstuur boodschappenlijst
Voorbereiding
  1. Schil de aubergine en snij deze in plakken van 1 cm. Bak ze in olie.
  2. Bak de ui, knoflook en gehakt in de overgebleven olie, breng op smaak met kruiden en roer het door elkaar.
  3. Maak blokjes van de tomaat en doe deze door het vlees. Voeg tomatenpuree en wijn toe en giet wat water erbij. Laat het 15 minuten stoven.
  4. Bereid de bechamelsaus. Smelt boter in een steelpan. Voeg de bloem toe. Laat al roerende op laag vuur gaar worden tot de bloem licht begint te kleuren. Voeg al roerende de melk toe. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
  5. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laag aubergine. Doe er een laag gehakt over, dan bechamelsaus en wat geraspte kaas.
  6. Herhaal dit voor iedere laag. Giet over de laatste laag bechamelsaus en bestrooi rijkelijk met geraspte kaas.
Enjoy!

Recipe - Griekse moussaka - ATAG