Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Gevulde paprika

Personen
  • 6 zakje  rode paprika
Voor de vulling:
  • 80 g  rondkorrelige rijst
  • 3 eetlepel(s)  plantaardige olie
  • 1 zakje  uien
  • 1 theelepel(s)  zout
  • 2 teentjes  knoflook
  • 6 kg  gehakt
  • 1 snufje  peper
  • 1 snufje  peterselie
  • 1 snufje  tijm
  • 1 zakje  eieren
  • 1 snufje  basilicum
Voor de saus:
  • 2 eetlepel(s)  plantaardige olie
  • 2 eetlepel(s)  suiker
  • 2 eetlepel(s)  bloem
  • 5 l  tomaten uit blik (pelati)
  • 1 zakje  laurierbladeren
  • 1 snufje  rozemarijn
Verstuur boodschappenlijst
Voorbereiding
  1. Was de paprika's, snij de bovenkant eraf en verwijder de zaadlijsten.
  2. Bereid de vulling. Kook de rijst in zout water (ongeveer 20 minuten) en giet daarna af.
  3. Snipper de ui en fruit de ui in olie; bewaar een eetlepel van de gesneden ui voor de saus. Voeg het gehakt, de knoflook en kruiden toe. Voeg 1 dl water toe en laat het langzaam smoren. Voeg de rijst toe en roer door elkaar. Roer er, als de vulling afgekoeld is, een rauw ei door.
  4. Bereid de saus. Verhit de suiker in hete olie totdat een lichte karamel kleur ontstaat. Voeg de bloem en de eetlepel gefruite ui toe, vervolgens 2 dl water. Voeg de tomaten uit blik en kruiden toe. Laat dit ongeveer 15 minuten langzaam koken.
  5. Bedek de ovenschaal met een deksel en plaats het in de oven.
  6. Bedek de ovenschaal met een deksel en plaats het in de oven.
Enjoy!

Recipe - Gevulde paprika - ATAG