Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Gevulde aubergine

Personen
  • 3 zakje  aubergines
Voor de vulling:
  • 3 eetlepel(s)  plantaardige olie
  • 1 zakje  uien
  • 2 teentjes  knoflook
  • 4 kg  gehakt
  • 4 eetlepel(s)  tomatensaus
  • 1 theelepel(s)  zout
  • 1 snufje  peper
  • 1 theelepel(s)  paprika
  • 200 g  geraspte kaas
  • 2 takjes  peterselie
Voor de bechamelsaus:
  • 50 g  boter
  • 50 g  bloem
  • 1 l  melk
  • 1 snufje  nootmuskaat
  • 1 snufje  zout
Verstuur boodschappenlijst
Voorbereiding
  1. Maak de aubergines schoon en halveer ze in de lengte. Lepel het vruchtvlees uit het binnenste zodat ongeveer een halve centimeter overblijft tot aan de schil. Snij het vruchtvlees dat uit de aubergines is gekomen in kleine stukjes.
  2. Kook de aubergine in gezout water (ongeveer 10 minuten).
  3. Bereid de vulling. Bak de gesnipperde ui in hete olie. Voeg de geperste knoflook, de stukjes aubergine, het gehakt, de tomatensaus en zout toe en bak dit 10 minuten. Breng op smaak met peper, paprika en gehakte peterselie.
  4. Bereid de bechamelsaus. Smelt boter in een steelpan. Voeg de bloem toe. Laat al roerende op laag vuur gaar worden tot de bloem licht begint te kleuren. Voeg al roerende de melk toe. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
  5. Leg de uitgeholde aubergines op een ingevette bakplaat en vul ze met de vulling. Giet de bechamel saus er overheen en bestrooi met geraspte kaas.
Enjoy!

Recipe - Gevulde aubergine - ATAG