Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Koken is beleving pur sang

Een samenspel van alle zintuigen

Ruiken, voelen, horen, zien, proeven; in de keuken worden al onze zintuigen aangesproken. Denk aan de geur van verse producten, de structuur van ingrediënten op de snijplank, het geluid van een sissende wok, de aanblik van een mooi opgemaakt bord… en natuurlijk de smaak. De smaak van alle tijd, liefde en voldoening die we als kookliefhebbers in onze gerechten terugvinden.

Volgens ATAG is dit samenspel van zintuigen precies wat het bereiden van eten zo bijzonder maakt. Koken is zo veel meer dan een routinehandeling. De voorbereiding, het koken zelf en het genieten aan tafel. Het is uiteindelijk altijd een combinatie van producten, handelingen en omgevingsfactoren die er een speciale ervaring van maakt. Langs de vijf zintuigen laten we u daarom kennismaken met ons brede palet van kook- en keukenoplossingen. Vanuit de gedachte dat koken ons via verschillende sensaties raakt, willen we u naast het doel ook het effect van onze apparaten tonen. Want koken is beleving pur sang. En ATAG draagt daar graag aan bij.

Proeven is pure emotie

Welke bereidingswijze je ook kiest, je wilt altijd de essentie proeven.

Verse ingrediënten, originele combinaties en pure smaken. Fijnproevers streven voortdurend naar die eerlijke smaak van oorspronkelijkheid. Noem het de smaakessentie. De kern van een gerecht die alleen bereikbaar is met respect voor de natuurlijke producteigenschappen, de specifieke bereidingswijze en niet te vergeten: de persoonlijke smaak van de kok.

Geur geeft smaakbeleving kleur

Ruiken is onderdeel van de smaaksensatie De vijf basissmaken, zoet, zuur, bitter, zout en umami, vormen slechts een deel van de smaak die we waarnemen. Ook reukzin speelt een rol bij de smaaksensatie. Hiermee vormt de neus een essentieel onderdeel bij het bereiden en genieten van gerechten. Het geeft direct het belang van verse producten aan. De optimale gesteldheid van ingrediënten is onlosmakelijk verbonden met geur en daarmee met de intensiteit van onze smaakbeleving.

Zien doet eten en genieten

Puur design is een lust voor het oog.

De presentatie van een gerecht is minstens zo belangrijk als de bereiding. Zien doet extra graag eten. Dat geldt voor de opmaak van een bord, maar net zo goed voor de omgeving. De visuele beleving met betrekking tot eten en drinken is alom aanwezig. Die wetenschap nemen kookliefhebbers zich meer en meer ter harte bij de inrichting van hun keuken. Want puur, stijlvol design vormt in alle opzichten een lust voor het oog.

Kookplezier is tastbaar

Een keuken moet goed voelen. De handen uit de mouwen steken, dat is het devies in de keuken. Snijden, wegen, instellen, bakken, roeren, verdelen, opdienen, het zijn allemaal handelingen die horen bij het creatieve werk van een kok. Een bijzondere dynamiek waarin bewegingsvrijheid, overzicht en een intuïtieve, robuuste bediening van de verschillende apparaten het kookplezier bepalen. Een keuken moet goed voelen, letterlijk en figuurlijk.

Koken kent zoete en zure tonen

De juiste balans van keukengeluiden.

Horen draagt onmiskenbaar bij aan de totale kookbeleving. Het geluid van bradend vlees, een sissende wok of het geruststellende signaal van de oven die het einde van een programma aangeeft, het doet ons vaak al watertanden voordat het gerecht is opgediend. Aan de andere kant produceren keukenactiviteiten ook minder aantrekkelijke klanken. Denk bijvoorbeeld aan het geluid van een afzuigkap, of van een vaatwasser. Net als bij het koken zelf gaat het dan om het vinden van de juiste balans, tussen ‘zoete’ en ‘zure’ tonen.

atag-nl