Beste klant, onze systeembeveiliging is geüpgraded en single sign-on is ingeschakeld voor onze merken (ATAG, ASKO en ConnectLife). Hierdoor zijn jouw gegevens beter beschermt en ben jij nu in staat naadloos tussen onze merken te schakelen. Als onderdeel van deze upgrade verzoeken wij je het wachtwoord van je Mijn ATAG account opnieuw in te stellen. Dit doe je door de link “Wachtwoord vergeten” te gebruiken, die je vind onder de social login op de mijn account pagina (deze vind je links bovenin op onze website). Heb je het wachtwoord al opnieuw ingesteld? Dan hoeft je niets te doen. Heb je nog geen Mijn ATAG account? Dan moet je je eerst registreren. Bedankt.

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Een gezond binnenklimaat

Regelmatig meldt de media over vervuilde buitenlucht, veroorzaakt door bijvoorbeeld de stikstof uitstoot, verkeer of industrie. Steeds vaker komt er ook aandacht voor een gezond binnenklimaat. Een belangrijk onderdeel van een gezond binnenklimaat is gezonde lucht in huis. Wist u dat de bewoner de voornaamste veroorzaker is van fijnstof in huis? Uit recente studies van TNO blijkt bijvoorbeeld dat tijdens het koken er veel fijnstoffen vrijkomen. Vooral tijdens het braden van vlees en het wokken van groenten komen er bakluchten vrij waarin zich fijnstofdeeltjes bevinden.


Fijnstof schadelijk voor de gezondheid

Fijnstof is een complexe mix van vaste en vloeibare chemische deeltjes in de lucht. Hoe schadelijk de dagelijkse blootstelling aan deze hoge concentraties fijnstof is kunt u lezen op longfonds.nl

Ventileren of luchten?

Nieuwbouw woningen worden tegenwoordig verplicht energiezuinig gebouwd. Dit betekent onder meer dat huizen met een Warmte Terug Win unit [WTW] worden gebouwd die zorgt voor een balans geventileerde woning. Hierin is de aan- en afvoer van binnenlucht op elkaar afgestemd en wordt de warmte van de afgevoerde lucht gebruikt om de toevoerlucht voor te verwarmen.

Lees hier meer

Eisen Afzuigkap

Om kookdampen en geur voldoende af te zuigen, is dus een minimale capaciteit nodig van 300m3/uur. De kap moet minimaal zo groot zijn als de kookplaat. Ook de opvang van de vetten in de vetfilters moet voldoende zijn. Op het Europese energie label van een afzuigkap wordt aangegeven wat de vetfilter-efficiëntie van een toestel is, met de letters A tot en met G. Hoe hoger de klasse [A], hoe beter het vet wordt opgevangen.

Lees hier meer

Recirculatie of direct naar buiten

Nieuwbouw woningen worden tegenwoordig verplicht energiezuinig gebouwd. Dit betekent onder meer dat huizen met een Warmte Terug Win unit [WTW] worden gebouwd die zorgt voor een balans geventileerde woning. Hierin is de aan- en afvoer van binnenlucht op elkaar afgestemd en wordt de warmte van de afgevoerde lucht gebruikt om de toevoerlucht voor te verwarmen. In veel gevallen zorgt dit systeem er onder meer voor dat de meeste afzuigkappen in deze huizen als recirculatiekappen worden gekozen.

Lees hier meer

Oplossing van ATAG

ATAG stelt zich als doel de beste producten en diensten aan te bieden om een inspirerende kookbeleving te creëren gebaseerd op innovatie en design. Onze missie is dat ATAG wil bijdragen aan het verbeteren van de binnenlucht kwaliteit in woningen voor een gezonder en beter woonklimaat.

Lees hier meer

ATAG Innovaties - Fijnstof | atag.nl | atag-nl