Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Alles wat je moet weten over een stoomoven

Wat is een stoomoven?

Een stoomoven bereidt gerechten met stoom, waardoor koken zonder olie of vet mogelijk wordt. Koken met stoom behoudt de voedingsstoffen en smaken beter dan traditionele bak- en braadmethoden. Hierdoor worden maaltijden lekkerder én gezonder.

Wat is een combi-stoomoven?

Een combi-stoomoven combineert de technologieën van een gewone oven en een stoomoven. Deze oven biedt de flexibiliteit om te koken met stoom, hete lucht, of een combinatie van beide. Hierdoor is het een ideaal apparaat voor wie graag verschillende kooktechnieken willen uitproberen in de keuken. De veelzijdigheid maakt het mogelijk om te bakken, braden, stomen en grillen met één enkel apparaat.

Het is ook mogelijk om verschillende kookmethodes te combineren. Een voorbeeld hiervan is het bereiden van vlees. Eerst bakken met hete lucht voor een knapperig korstje. Daarna stomen zodat het vlees mals blijft.

Hoe werkt een stoomoven?

Stoomovens voegen tijdens het bakproces stoom toe in de afgesloten ovenruimte. Hierdoor worden gerechten gelijkmatig en snel gegaard. Tijdens het koken blijft de natuurlijke vochtigheid van de ingrediënten bewaard. Koken met stoom is bijzonder effectief bij groenten, vlees en vis.

 

Wat kun je met een stoomoven?

Met een stoomoven kun je een verscheidenheid aan gerechten bereiden. Denk aan vlees, vis en groeten, maar ook rijst en pasta kun je stomen. De stoomfunctie is ook handig voor het regenereren, oftewel opwarmen, van restjes. Ze drogen niet uit en daardoor blijft de smaak behouden.

Voor de bewuste kok wordt het makkelijker om vetarm te koken. Er zijn geen extra vetten nodig zijn om vochtigheid en smaak te behouden.
Een stoomoven biedt flexibiliteit en precisie, waardoor zelfs moeilijke recepten makkelijk worden. Een must-have voor iedereen die van lekker eten houdt.

Sous vide koken in een stoomoven

Sous vide is een kookmethode waarbij eten langzaam wordt gegaard. Het gerecht zit in een zak die vacuüm is afgesloten. Dit wordt in een waterbad geplaatst met nauwkeurig controleerde (lage) temperatuur. Zo blijven smaak, vitaminen en mineralen in het voedsel behouden.

Alle ATAG's stoomovens beschikken over een sous vide functie, waarmee dit proces nagebootst kan worden. Gebruik deze functie om groenten, fruit, vlees, gevogelte en vis te bereiden.

Nadelen stoomoven

Hoewel stoomovens veel voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen, zoals:

 • Extra onderhoud omdat de stoomoven regelmatig moet worden ontkalkt. Door het werken met stoom en dus water, kan kalkaanslag ontstaan. Voor de juiste werking van de stoomoven is het nodig om dit goed bij te houden.

 • ● Ze zijn vaak iets duurder dan hetelucht ovens, maar je hebt maar één apparaat nodig.

Nadelen combi-stoomoven

Werken met combi-stoomovens is even wennen dankzij de hoeveelheid functies en instellingen. Om de mogelijkheden van het apparaat optimaal te benutten, kan een training goed helpen. Daarom biedt ATAG een masterclass aan!

 

Voordelen stoomoven

Een stoomoven biedt grote voordelen (ten opzichte van een gewone oven). Denk bijvoorbeeld aan:

 • ● Koken met stoom zorgt ervoor dat vitamines en mineralen beter behouden blijven. Dit resulteert in gezondere maaltijden en een volle smaak.
 • ● De gezonde manier van koken en veelzijdigheid maken de het een uitstekende toevoeging aan elke keuken.
 • ATAG's stoomovens hebben geen vaste wateraansluiting nodig.

Voordelen combi-stoomoven

Een combi-stoomoven combineert de functies van een gewone heteluchtoven en solo stoomovens:

 • ● Kook met hetelucht, met stoom, of met beide. Dit maakt het eenvoudig om verschillende gerechten te bereiden, zoals cake, rijst of visgerechten. Deze veelzijdigheid is erg nuttig als je graag nieuwe gerechten uitprobeert en je kookvaardigheden wilt uitbreiden.
 • ● Ervaar de vrijheid om verschillende kooktechnieken uit te proberen, allemaal met één apparaat

 

ATAG-Stoomovens

ATAG staat bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige apparatuur voor in de keuken. De combi-stoomovens zijn daarop geen uitzondering. Deze ovens zijn ontworpen met oog voor detail en functionaliteit:

 • ● Ze zijn beschikbaar in meerdere afmetingen en (kleur)varianten, zoals grafiet, RVS of Black Steel. Altijd met eenvoudige bediening en duidelijke weergave van functie, temperatuur en bereidingstijd.
 • ● Dankzij de telescopische geleider schuif je gerechten gemakkelijk uit de oven.
 • ● We hebben voor een aantal populaire gerechten automatische programma’s samengesteld. Heb je zelf de ideale instellingen gevonden? Met de geheugenfunctie sla je jouw eigen voorkeuren op.
 • ● De Culisensor meet de kerntemperatuur van jouw stukje vlees of vis voor perfecte bereiding.

Bekijk alle voordelen en ontdek de producten

ATAG combi-stoomovens met magnetron

De ATAG 3-in-1 oven is een (hetelucht) oven, volwaardige stoomoven en krachtige magnetron in één.

Bekijk deze alleskunner

Alles wat je moet weten over een stoomoven | ATAG | atag-nl