Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Eindejaar komt dichterbij. De dagen zijn op hun donkerst, de nachten op hun langst. Het is de ideale periode om het thuis lekker gezellig te maken en de heerlijkste creaties uit je oven te toveren.

Vandaag stel ik jullie deze superzachte én overheerlijke peperkoek voor. Ik geef toe, ik was eerst niet zo’n fan van ‘kruidenkoek’ maar sinds ik dit recept ontdekte, moet ik mijn mening compleet herzien. Ik hou niet van de variant die je in de winkel koopt maar van dit recept ben ik helemaal wild. Meer nog, al mijn vrienden die het proefden, zijn minstens even enthousiast. Al nieuwsgierig hoe lekker het is? Probeer dan snel dit receptje.

Het is een bijzonder eenvoudig en snel recept. Na het bakken is de peperkoek buitengewoon sappig en zacht. Nadien, als hij al de kans heeft om een paar dagen te overleven, wordt de koek wat steviger maar blijft hij even smakelijk.

Deze peperkoek is een ideaal tussendoortje maar ook bij het ontbijt wordt deze lekkernij gesmaakt. Tijdens de feestdagen vormt hij bovendien een ideale combo met een schijfje foie gras (ik gebruik dan geen extra garnituur om de smaken tot zijn recht te laten komen).

Ingrediënten

• 40 g melk
• 2 à 3 kruidnagels
• 100 g boter
• 80 g cassonadesuiker
• 110 g honing
• 2 eieren
• 110 g bloem
• 60 g roggemeel of boekweit
• 1 kl bicarbonaat
• 2 kl kruiden voor peperkoek
• 20 g zeste van gekonfijte sinaasappel
• 20 g gekonfijte gember of gekonfijte kersen
• 30 g geschaafde amandelen
• 2 el parelsuiker

Bereiding

• Verwarm de oven op 160°C, kies voor hetelucht (met een toevoeging van stoom).
• Verwarm de melk op het vuur, voeg de kruidnagels toe en neem de pan van het vuur. Laat 10 minuten infuseren.
• Ondertussen meng je de bloem, de roggebloem (of het boekweit), het bicoarbonaat, de peperkoekkruiden en de gemalen amandelen.
• Laat de boter smelten het het cassonadesuiker en de honing. Voeg dit mengsel bij het droge mengsel.
• Voeg nadien de ingefuseerde melk en de eieren toe. Het deeg is vloeibaar maar dat is perfect normaal.
• Eindig met de fijngesneden gekonfijte gember en de fijne reepjes zeste van sinaasappel.
• Beboter de springvorm en doe het deeg in de vorm.
• Strooi er de amandelschilfers en het parelsuiker over.
• Zet de peperkoek voor 30 minuten in de oven. Controleer of het klaar is door te prikken. Het moet droog zijn.
• Laat afkoelen en haal uit de vorm.
• Werk af met gekonfijte kersen, steranijs en suikerglazuur.

Mélanie Mayné - recept peperkoek | ATAG | atag-nl