Beste klant, onze systeembeveiliging is geüpgraded en single sign-on is ingeschakeld voor onze merken (ATAG, ASKO en ConnectLife). Hierdoor zijn jouw gegevens beter beschermt en ben jij nu in staat naadloos tussen onze merken te schakelen. Als onderdeel van deze upgrade verzoeken wij je het wachtwoord van je Mijn ATAG account opnieuw in te stellen. Dit doe je door de link “Wachtwoord vergeten” te gebruiken, die je vind onder de social login op de mijn account pagina (deze vind je links bovenin op onze website). Heb je het wachtwoord al opnieuw ingesteld? Dan hoeft je niets te doen. Heb je nog geen Mijn ATAG account? Dan moet je je eerst registreren. Bedankt.

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Puddingtaartje

Bereidingstijd - 30 minuten (exclusief 1 uur rusten van deeg)

Pak uit tijdens Koningsdag met dit spectaculaire koningstaartje. Met een knapperige bodem, romige vulling en luchtige topping is dit een feestje om te eten.
 
Benodigdheden voor 8 taartjes:
 
·       100 gr koude boter in blokjes
·       150 gram  bloem 
·       50 gr kristalsuiker
·       ½ los geklopt ei

Voor de vulling:
·       5 eidooiers
·       50 gr suiker
·       Zeste (rasp) van een halve sinaasappel
·       Merg van 1 vanillepeul of 1 zakje vanillesuiker
 
 
Voor de topping:
 
·       5 eiwitten
·       1 dl water 
·       200 gr suiker 
·       Zeste (rasp) van de sinaasappel voor garnering
 
 
 Overige benodigdheden:
 
·       Deegroller 
·       Kleine gebaksvormpjes 
·       Extra bloem voor het uitrollen 
·       Keukenmixer
 
Werkwijze:
 
1. Meng de ingrediënten voor de bodem goed door elkaar, zorg dat de boter niet te zacht/warm wordt. 
2. Kneedt het deeg tot een bal. Pak dit in in huishoudfolie en laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast 
3. Verwarm, na dit uur, de oven voor op stand onder/boven warmte op 190°C 
4. Bestuif het aanrecht met bloem en rol hierop het deeg uit tot ongeveer ½ cm dikte 
5.  Bedek nu de gebaksvormpjes met het deeg 
6. Bak de bodempjes in de oven op 190°C ongeveer +/- 18 tot 20 minuten 
7. Maak ondertussen de vulling en topping 
8. Breng 1 dl water met 200 gr suiker aan de kook. Laat dit koken tot 121°C 
9. Klop het eiwit tot zachte pieken, wanneer het suikerwater 121°C is, giet u dit bij het eiwit en klop het nog even goed door.  
10. Voeg alle ingrediënten van de vulling in een pan, blijf continu kloppen met een garde op middel/lage temperatuur tot dit gaar is. De vulling is gaar wanneer de massa de dikte van een dikke yoghurt heeft en aan de garde blijft hangen. Blijf goed kloppen met de garde zodat er geen klontjes ontstaan en voorkom dat het een roerei wordt
Let op: bij inductie kan de pan direct op de plaat, bij gas moet het mengsel au bain-marie worden gegaard 
11. Haal de bodempjes uit de oven wanneer deze gaar zijn en laat ze afkoelen 
12. Vul de afgekoelde bodempjes met de vulling en laat ze even in de koelkast opstijven 
13Garneer het taartje met een flinke lepel eiwitschuim en maak af met een klein beetje sinaasappel zeste
 
Eet smakelijk!
 

atag-nl