Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Volkorenbrood

Met dit brood voeg je een vleugje warmte toe aan je maaltijd. De zoete en rijke smaken van dit volkoren brood is iets wat je zeker een keer moet proberen.
Personen
Voor de giststarter:
  • 1 snufje  suiker
  • 2 eetlepel(s)  bloem
  • 20 g  verse gist
  • 1 snufje  zout
  • 100 ml  lauw water
Voor het deeg:
  • 200 g  bloem
  • 1 theelepel(s)  zout
  • 1 eetlepel(s)  olijfolie
  • 300 ml  lauw water
  • 300 g  volkorenbloem
  • 50 g  broodmix zaden
Voor de topping:
  • 1 eetlepel(s)  broodmix zaden
Verstuur boodschappenlijst
Voorbereiding
  1. Bereid de starter. Meng in 1 dl lauw water de gist, de bloem, de suiker en zout om een glad papje te krijgen. Laat dit ongeveer 5 minuten rijzen.
  2. Bereid het deeg. Voeg de starter toe aan de bloem en voeg de olie en het zout toe. Voeg tijdens het kneden lauw water toe.
  3. Vorm het deeg tot een bal, bedek dit met een theedoek en laat dit ongeveer 30-40 minuten rijzen (totdat het deeg in volume is verdubbeld).
  4. Kneed het deeg nog een keer, voeg de zaden toe, vorm het tot een brood en leg het op een bakplaat met bakpapier. Bedek het brood met een theedoek en laat het nog eens 20-30 minuten rijzen.
  5. Snij voor het bakken het brood in met 4 diagonale sneden om barsten te voorkomen. Bevochtig het oppervlak van het deeg met water en strooi het zaadmengsel erover.
  6. Neem na het bakken het brood uit de oven en laat het afkoelen voor het aansnijden.
Enjoy!

Recipe - Volkorenbrood - ATAG