Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Bestellen van het Fijnstoffilter

Indien u via een brief van ons op deze pagina terecht bent gekomen, dan vindt u op deze pagina alle informatie voor het bestellen van het Fijnstof Starterskit, dan wel het bestellen van een nieuw Fijnstoffilter. Daarnaast vindt u hier tevens uitgebreide uitleg middels foto’s en een korte video hoe u het Starterskit kunt plaatsen en het filter kunt vervangen.

Bestel hier

Heeft uw Duo Logic afzuigkap (WS9111MRL) al de kunststof behuizing voor het fijnstoffilter? Dan volstaat het bestellen van enkel een nieuw fijnstoffilter. Heeft uw Duo Logic afzuigkap nog geen kunststof behuizing? Bestel dan de zogenaamde starterskit. Deze bevat zowel de behuizing als het fijnstoffilter.

In beide gevallen ontvangt u de producten tegen een gereduceerd tarief.

Meer over fijnstof

We zuigen allemaal graag onze longen vol met ‘frisse lucht‘. Echter, deze lucht is vaak niet altijd zo fris, als we wensen. Niet alleen buiten, maar ook in onze woning, komen tijdens onze dagelijkse activiteiten fijnstoffen vrij. Denk hierbij aan het houden van huisdieren, het stoken van de open haard, het aansteken van kaarsen en/of waxinelichtjes, stofzuigen en tijdens het kookproces. Een goede afzuiging is onmisbaar om de luchtkwaliteit in huis op peil te houden. Simpelweg zorgt een goede afzuiging ervoor dat de keuken niet nog uren naar de gekookte maaltijd ruikt en dat verbrandingsgassen en vocht goed worden afgevoerd. Volgens onderzoeksinstituut TNO is sprake van een goede afzuiging als deze minimaal 300 m3 per uur afzuigt en daarmee circa 95% van de vervuilde lucht opvangt.

Het gevaar van fijnstof

Uit onderzoek van TNO blijkt dat goede afzuiging ook van belang is voor de gezondheid. Tijdens het braden van vlees en het wokken van groente kunnen minuscule deeltjes vrijkomen, die bekend staan als fijnstof. Deze deeltjes blijven in de longen vast zitten en zijn dan ook schadelijk voor de gezondheid. Standaard recirculatiekappen op basis van een koolstoffilter vangen deze fijnstof op, maar houden de hele kleine deeltjes niet tegen.

Onze oplossing

Voor een goede luchtkwaliteit is het meest optimale scenario dat minimaal 300m3/u tijdens het kookproces naar buiten wordt afgevoerd, hetzij direct of via het centrale afzuigsysteem. ATAG Benelux heeft hiervoor een systeem genaamd DuoLogic ventilatietechniek met fijnstoffilter. Dit is een gepatenteerd systeem dat centrale mechanische ventilatie (CMV) combineert met een recirculatiesysteem. De gerecirculeerde lucht komt na zuivering terug in de keuken. Dit bespaart energie, terwijl vocht en verbrandingsgassen deels naar buiten worden afgevoerd.

Ook voor sommige bestaande afzuigkappen op basis van recirculatie heeft ATAG binnenkort een oplossing: een duurzaam fijnstoffilter.

Fijnstof | ATAG | atag-nl